Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Skydelærer fra Marinehjemmeværnet hædret på opfordring af Flyverhjemmeværnet

Ved et 4. maj arrangement i går i Kolding blev oversergent Claus Mouszinsky, der normalt hører til den frivillige stab i Marinehjemmeværnet, tildelt et Fortjensttegn for sin dedikerede indsats i begge værn.

05-05-2022


Ganske utraditionelt var det en eskadrille (233 på Lolland-Falster), der havde indstillet den ledende skyderlærer fra en flotille (123 i Randers), fordi Claus Mouszinsky ofte deltager i og hjælper eskadrillen med udvikling af enhedens skytter. Desuden afholder den nyslåede fortjensstegnsmodtager kurser i såkaldt makkersikkerhed på skydebanen, ligesom han også holder enhedsskydninger i begge værn.

”Dette regnes for en indsats ud over det alment forventede, og grunder i en meget stor interesse for udvikling af Hjemmeværnets skytter”, sagde flyverhjemmeværnschef oberst Kern Oddershede ved overrækkelsen i går, og tilføjede:

”Alle i HVE-233 har kun positive ord at sige om hans person og især hans virke som skydelærer, hvor hans inspirerende formidling af viden om skydning og iver i sit virke gør ham til en god instruktør og mentor i Hjemmeværnet, som vi ville ønske, der var flere af.”

Denne vurdering var Marinehjemmeværnets chef, kommandør Henrik Holck Rasmussen, helt enig i og konstaterede:

”Jeg kan til fulde stå inde for ordlyden, og vil tilføje den uselviske og dedikerede måde, hvorpå CM forretter sit hjemmeværnsvirke på til glæde for alle medlemmer.”

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring