Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​De seje soldter i Hjemmeværnet, som har tilmeldt sig Walk Challenge 2021, har allerede gået 60.000 kilometer i løbet af den første måned. Det svarer til en gåtur halvanden gang rundt om jorden. Illustration: Kevin Sigvartsen

Soldater har gået 60.000 kilometer

784 frivillige soldater har siden 1. februar tilbagelagt mere end 60.000 kilometer som deltagere i Hjemmeværnets Walk Challenge 2021. Gængerne fortsætter de raske gåture yderligere to måneder.

01-03-2021

​ 

Af Charlotte Baun Senholt

”Det er et super godt initiativ, som jeg er meget begejstret for, og jeg er blevet rigtig glad for at gå,” siger 36-årige Jette Arildsen.

Jette er frivillig soldat i Hjemmeværnseskadrille 284 Skrydstrup og bor i Kolding. Hun er en af de 784 deltagere, som har sagt ja til Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjyllands ”Walk Challenge 2021”, hvor deltagerne kan vælge at tilbagelægge 90, 180, 270 eller 540 kilometer i løbet af tre måneder. Udfordringen blev skudt i gang 1. februar og varer frem til udgangen af april.

Læs mere om Walk Challenge Syd- og Sønderjylland 2021

Her efter den første måned har de seje soldater fra hele Hjemmeværnet tilbagelagt mere end 60.000 kilometer på gåture rundt omkring i Danmark – det svarer rundt regnet til en marchlængde jorden rundt halvanden gang! Super flot, må man sige.

 

Jette Arildsen på en af sine gåture omkring Kolding.

Jette går den lange distance

”Selv om man ikke går fysisk sammen, så synes jeg alligevel, det er super hyggeligt at komme ud og få frisk luft. Særlig nu, hvor der har været færre aktiviteter i Hjemmeværnet på grund af lockdown. Det har været frustrerende. Så ”Walk Challengen” er en rigtig god måde at holde sig i gang og samtidig være en del af et fællesskab på Facebook, hvor vi kan uploade vores ture,” siger Jette, der har valgt den lange distance på 540 kilometer og primært går alene i Kolding og omegn. De første godt 160 kilometer har hun allerede fået i benene.   

I den anden ende af landet er den 57-årige Kurt Klausen, som er kompagnichef i Rødovre, også glad: ”Hvis ikke denne udfordring var sat i værk, så havde jeg fortsat ligget i sofaen. Nu får jeg da gået lidt. 27 soldater fra vores kompagni har taget imod udfordringen – det er fedt.”

Alle kan være med

 

Så meget tyder på, at Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjyllands Walk Challenge 2021 er faldet i rigtig god jord og har ramt et aktuelt behov i en tid, hvor det har været svært for mange hjemmeværnssoldater at dyrke andre aktiviteter, fordi så meget har været lukket ned. Initiativtagerne er da også godt tilfredse.

”Vi havde regnet med opbakning fra omkring 500 soldater – det mål har vi langt overskredet,” siger en glad kaptajn Anders Sørensen, der er tovholder på gå-eventen.

Anders Sørensen understreger, at ”Walk Challengen” appellerer bredt til soldaterne i Hjemmeværnet. ”Der indgår ikke noget konkurrenceelement, og alle kan være med. Har du valgt den korte distance på 90 kilometer, svarer det til en gåtur på 1 kilometer dagligt i løbet af de tre måneder,” siger han.

Lige nøjagtig den brede appel glæder også den 47-årige Bjarke Jacobsen fra Stabskompagniet ved det syd- og sønderjyske distrikt:


 

Bjarke Jacobsen holder formen ved lige på marchturene i Sønderjylland.

”Det er fantastisk med et projekt, som henvender sig til alle soldater i Hjemmeværnet. Det er bare dejligt og fremmer fællesskabet,” siger Bjarke, der selv bruger udfordringen til at holde vægten og den fysiske form i gang. Foreløbig har han rundet 432 kilometer, så der bliver gået lange marchture især i weekenderne.

Du kan stadig gå ind og tilmelde dig ”Walk Challenge 2021” på sportstiming. Der er medaljer til alle deltagere, når gå-udfordringen er slut til april.

Distriktet planlægger i øvrigt allerede nu på en lignende event til sommer, hvor der efter al sandsynlighed også bliver mulighed for at løbe.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring