Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

”Jeg er jo blevet for gammel til at være værnepligtig. Så jeg tænkte, at Hjemmeværnet kunne tilbyde mig de militære aktiviteter og udfordringer, som jeg savner,” siger Zaid, der elsker at presse sig selv fysisk​. Foto: Lars Horn

Springbræt til en militær karriere



I sommerferien tonsede den 34-årige Zaid løs og gennemførte hele Hjemmeværnets lovpligtige uddannelse på den intensive Bootcamp i Skive. Drømmen er en dag at blive reserveofficer i Forsvaret.

13-11-2018

Af Charlotte Baun Senholt

Lysten til at blive en del af det frivillige forsvar er for Zaid vokset støt og roligt gennem de seneste år.
 
Den 34-årige århusianer kommer oprindeligt fra Bahrain, men har boet i Danmark, siden han var 16 år gammel. Han har læst arabisk på universitet i Århus, men sprang fra på det sidste semester, fordi teori og bøger ikke rigtig trak i ham længere. Siden hen blev han tolk i arabisk i det offentlige system, og tolkefunktionen blev springbræt til flere udsendelser som tolk for Forsvaret sammen med danske soldater i Irak.

”Jeg er tiltrukket af den militære verden og kan godt lide disciplinen, det med at stå tidligt op om morgenen og de fysiske udfordringer, der følger med at være i uniform og være soldat,” fortæller Zaid, der bor i Århus sammen med sin kone Stine og deres to børn.
Gennem sine udsendelser i Irak har Zaid fulgt soldaterlivet på nært hold og har også mødt soldater fra Hjemmeværnet, som har været med på samme missioner som Zaid. De seneste år har Hjemmeværnet nemlig haft soldater i Irak, hvor de som instruktører har bidraget til at træne de irakiske styrker. Det var blandt andet gennem dem, han fik mere viden om karrieremulighederne i Hjemmeværnet. 

”Jeg er jo blevet for gammel til at være værnepligtig. Så jeg tænkte, at Hjemmeværnet kunne tilbyde mig de militære aktiviteter og udfordringer, som jeg savner,” siger Zaid, der elsker at presse sig selv fysisk og sin fritid også er fodboldtræner.

Hårdt på den gode måde
Nu har han så gennemført hele Hjemmeværnets lovpligtige uddannelse i sommerferien på en intensiv Bootcamp på Skive Kaserne sammen med nogle andre kammerater fra det kompagni i Århus, som er han er blevet en del af. På tre meget varme sommeruger tonsede han igennem og fik sit diplom den 22. juli ved en større parade. Det var en stor dag at få beviset på, at han nu klar til at være hjemmeværnssoldat i uniform.
 
”Bootcampen var helt klart udfordrende og hård på den gode måde. Jeg gik mange kilometer med rygsæk, sov i bivuak, prøvede vagttjeneste og fik i det hele taget ikke meget søvn. Men jeg oplevede også et rigtig godt fællesskab med de andre kursister. I starten kendte vi jo ikke hinanden, men efter de tre uger sammen fik vi et rigtig godt sammenhold, og der er allerede oprettet en Facebook-gruppe for os. Så Bootcampen levede i den grad op til mine forventninger,” fortæller Zaid, der er klar til at fortsætte som aktiv i kompagniet, når han kommer hjem fra endnu en udsendelse som tolk for Forsvaret.

Reserveofficer
På lidt længere sigt er det Zaids drøm at blive reserveofficer i Forsvaret, hvilket kræver yderligere militær uddannelse. Han kunne rigtig godt tænke sig en dag selv at stå som leder af et hold værnepligtige på Hærens Basisuddannelse.
”Jamen, Forsvaret trækker da helt klart i mig. Foreløbig vil jeg sørge for at holde mine militære færdigheder ved lige og komme på skydebanen, så jeg kan være klar, når mit kompagni har brug for mig.”

Zaids fulde navn er redaktionen bekendt. Red.


​​​​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring