Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​I weekenden mødes frivillige chefer til underafdelingschefseminar 2020 i Kolding. Arkivfoto: Ole Friis

 

Stærkt forum for frivillige chefer

200 frivillige chefer deltager i weekenden i den årlige samling af chefer i Kolding, hvor de blandt andet skal diskutere ledelse og udviklingen i de underafdelinger, som de står i spidsen for.

09-01-2020

 

Af Charlotte Baun Senholt

Igen i år er der markant opbakning til Hjemmeværnets underafdelingschefsamling, der finder sted i den kommende weekend 11.-12. januar i Kolding. Hovedparten af Hjemmeværnets frivillige chefer kommer til seminaret, det samme gør en række faste chefer.

En af deltagerne er kompagnichef Claus Holmen Møller, der er chef for Hjemmeværnskompagni Hjørring i Nordjylland. Han ser frem til seminaret, som han har deltaget i de seneste fem år, fordi det er et stærkt forum, der både byder på relevante informationer om aktuelle emner og samtidig er en god platform for at dyrke netværket.

”Jeg vil gerne hele tiden holde mig skarp og velinformeret, så jeg forventer at blive klogere på Hjemmeværnets fremtid og på udviklingen af vores underafdelinger. Desuden får jeg også lejlighed til at mødes med mine chefkolleger og måske få nogle nye kontakter uden for det nordjyske område,” siger Claus Holmen Møller, der i det daglige også har et tæt samarbejde med nogle af de andre nordjyske nabokompagnier.

Claus Holmen Møller håber også på at kunne få inspiration til, hvordan han selv kan være med til at udvikle sit eget kompagni, der er udfordret især i forhold til at tiltrække flere yngre kræfter.
”Som frivillig chef er det super vigtigt at udvikle sig selv, så du er klar til at gøre ting på nye måder. Du skal hele tiden være i bevægelse,” mener Claus.

På seminaret vil deltagerne blandt andet få en status på projektet om udviklingen af Hjemmeværnets underafdelinger, som i dag tæller godt 240 lokale enheder, der er forankrede rundt om i hele lanet. Desuden kan deltagerne shoppe rundt på fem forskellige workshops om Hjemmeværnets fremtid, udviklingen i underafdelingerne, ledelse, rekruttering og de nye opgaver i kølvandet på Hjemmeværnets støtte til Host Nation Support. Der er også afsat tid af til lokale drøftelser inden for de forskellige dele af Hjemmeværnet. ​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224