Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fotos: Kent O. Madsen, Peder Frits Nielsen og Brian Fabricius Rasmussen

Stormfyldt Blå Negl

I weekenden deltog 665 soldater – primært fra Hjemmeværnet - i den udfordrende patruljeøvelse Blå Negl, der i år foregik syd for Kolding i temmelig barskt vejr.

24-02-2020

 

Af Christine Dahl

Blå Negl har været et tilbagevendende højdepunkt for patrulje-entusiaster siden 1998 og betragtes i dag som den største konkurrence af sin art herhjemme.

Men i år viste vejret sig fra sin mere grusomme side og sendte ubønhørligt kaskader af regn og strid storm ud over de hårdtprøvede deltagere, hvoriblandt der fandtes både professionelle og frivillige soldater fra otte lande. På et tidspunkt så løbsledelsen sig endda nødsaget til at ændre på en af posterne.

”Ved vandpassagen kom der efterhånden så meget pres på vandet, at vi valgte at droppe en del af momentet. Vi mente, at det var rettidig omhu at stoppe, mens legen var god,” fortæller informationsofficer Allan From.

Blå Negl er en konkurrence, hvor patruljer á to - eller seks mand sendes ud på en kort eller lang rute på hhv. 20 og ca. 40 km. Det er dog i fugleflugt, og antallet af kilometer, som deltagerne på lang rute tilbagelægger, kan komme helt op på 60 km.

Undervejs skal deltagerne løse forskellige poster, men som regel er det ikke selve opgaverne, der bliver frygtet mest af de seje patruljefolk.

Det er derimod udfordringerne ved at finde vej til posterne i fuldstændig mørke og i et barskt terræn, mens de samtidig skal undvige den evigt lurende Hunterforce, som vil gøre alt for at stoppe deltagernes videre færden.

Du kan se flere fotos og læse meget mere om den hæsblæsende konkurrence her.

Vinderne af Blå Negl 2020 blev:

Kort rute - 2-mands hold: Mark Tavl Damgaard og Ricki Petersen fra Infanterihjemmeværnskompagni Herning Nord

Lang rute - 6-mands hold: Martin, Allan, Tommy, Bjørn og Kasper fra Patruljen/Hjemmeværnskompagni Fredericia

Lang rute - 2-mands hold: Michael Gislason og Christian Langkjær (Jr.) fra Hjemmeværnskompagni Svendborg


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring