Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Styrkelse af dansk cyberforsvar

En bred aftale i Folketinget styrker Danmarks samlede cyberforsvar – herunder cyberområdet indenfor Hjemmeværnet

24-06-2021

​​Danmark har brug for at få styrket sit forsvar mod cyberangreb. Cybertruslen udvikler sig hurtigt i disse år, og derfor er der nu politisk enighed om at investere i Danmarks evne til at opdage, advare om og beskytte mod cyberangreb. Udover en styrkelse af Center for Cybersikkerhed, uddannelse, forskning og vidensdeling på cyberområdet samt permanentgørelse af cyberværnepligten indeholder aftalen også etablering af et cyberhjemmeværn.  

 "Det er meget positivt, at Hjemmeværnet er tænkt ind i den politiske aftale om at styrke dansk cyberforsvar. Vi har bl.a. gennem netværk arbejdet med cybersikkerhed, men nu skal vi skridtet videre og etablere kapacitet, der kan styrke beredskabet yderligere. Det giver en unik mulighed for dels at nyttiggøre de it- og cybersikkerhedskompetencer, der er blandt vores nuværende hjemmeværnssoldater samt - ikke mindst – at rekruttere nye soldater med de efterspurgte kompetencer", siger Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, og fortsætter:

"Vi er endnu tidligt i processen. I løbet af den nærmeste fremtid vil vi i samarbejde med bl.a. Forsvaret, Center for Cybersikkerhed og Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse analysere, hvordan Hjemmeværnet inden for de givne rammer bedst kan bidrage til det samlede cyberforsvar". 

 Aftalen giver samlet Hjemmeværnet 5 millioner kr. ud af de i alt 500 millioner kr. som aftalen omfatter i resten af nuværende forligsperiode til udviklingen af cyberområdet.

I gennem de seneste år har Hjemmeværnet bidraget med en række indsatser inden for cyberområdet, herunder blandt andet etableringen af et cybernetværk. Cybernetværket er etableret i samarbejde med Center for Cybersikkerhed og er centreret omkring udviklingen af et tillidsbaseret netværk, der forestår vidensdeling blandt It- og cybersikkerhedsspecialister fra samfundskritiske virksomheder med det formål at udvikle virksomhedernes cyberrobusthed. Endvidere skal det nævnes, at Hjemmeværnet har støttet med opbygningen af cyberværnepligten.

Læs mere her


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring