Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Så er Folkemødet 2018 over os!

Har du ingen planer i weekenden eller er du i forvejen på Bornholm, kan du svinge omkring Folkemødet 2018 og deltage i Hjemmeværnets alsidige debatter fra i dag og frem til søndag.

14-06-2018
 
Af Diana Brandt Larsen

Mens den politiske og demokratiske festival, som Folkemødet også kaldes, igen udspiller sig på Allinge Havn, stiller omkring 100 hjemmeværnssoldater igen i år op for sammen med Politiet at sørge for sikkerheden. Soldater fra både Hær-, Marine-, og Flyverhjemmeværnet er sat på opgaven for blandt andet at afspærre, observere og hjælpe med reguleringen af den massive trafik omkring det velbesøgte Folkemøde. 
 
Debat og oplysning 

Det er sjette år i træk, at Hjemmeværnet deltager i Folkemødet på havnen i Allinge, hvor Marinehjemmeværnets fartøj Hjortø traditionen tro ligger til kaj. 
Fartøjets dæk vil være omdrejningspunkt for dette års debatter, der afholdes i samarbejde med spændende instanser som Veterancenteret, CSI, Forsvarsakademiet, Forsvarets Efterretningstjeneste, Interforce (Forsvarets samarbejde med erhvervslivet) og HOD (Hovedorganisationen for officerer i Danmark).

Debatterne vil sætte emner som kampen om unges fritid, det glemte bagland når soldater bliver udsendt samt opbakning fra arbejdsgivere i erhvervslivet på dagsordenen henover de næste 4 dage, hvor festivallen afholdes. 

Besøgende får igen i år mulighed for at møde Hjemmeværnets soldater på Marinehjemmeværnets fartøj og blive klogere på Hjemmeværnets opgaver.

Følg med

Vil du gerne vide mere, finder du en oversigt her, hvor du kan læse mere om Hjemmeværnets arrangementer under Folkemødet 2018.

Du kan også følge med hjemmefra i Folkemødet på vores sociale medier; FacebookInstagram og Twitter.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring