Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​I Flotille 125 Maritime Force Protectin i Randers har de indført en mentorordning, så nye  frivillige får tilknyttet en mentor. Frederik tv. er mentor for Kasper, som er virkelig glad for ordningen. Foto: Torben Glyum

Tag godt imod de nye frivillige soldater

Et nyt onboardingkoncept skal være med til at hjælpe nye frivillige soldater godt på plads i deres enhed, så de får lyst til at forblive aktive i det frivillige forsvar.

26-10-2020

 

Af Caspar Bronér og Charlotte Baun Senholt

Ligesom man kan have en masse spørgsmål, når man stiger om bord på et skib, ligeså mange spørgsmål kan man have, når man står foran at søge og starte i Hjemmeværnet.

Derfor har Hjemmeværnskommandoens Rekrutteringssektion i samarbejde med 12 udvalgte underafdelinger rundt om i landet udviklet og afprøvet et nyt onboardingkoncept, som har til formål at hjælpe nye ansøgere med at komme godt ind i Hjemmeværnet og samtidig klæde underafdelingerne på til at modtage de kommende nye soldater.

Læs også hele artiklen ”Tag godt imod de nye frivillige soldater” i det seneste HJV magasin 2/2020 på side 28-29.

Konceptet kommer hele vejen rundt og indeholder blandt andet et oplæg til, hvordan man i underafdelingen kommer igennem processen trin for trin.

”Som ny frivillig kan man godt føle sig lidt alene, samtidig med at der er så meget, man skal lære,” siger Jacob Ølhom, der er chef for flotille 125 Maritime Force Protection i Randers.

I flotillen har de på eget initiativ indført en mentorordning, så nye frivillige får en god start og nok så vigtigt – forhåbentlig også bliver hængende. ”Min oplevelse er, at frafaldet er mindsket i det halvandet år, vi har haft mentorordningen,” siger Jacob Ølholm.

Den vigtige fastholdelse

Så med onboardingkonceptet kan du være med til at sikre, at din underafdeling får nye soldater til at føle sig godt tilpas i det frivillige forsvar. Det er der behov for. For Hjemmeværnet har oplevet et bemærkelsesværdigt frafald blandt soldater, der forlader Hjemmeværnet nærmest, inden de rigtigt er kommet i gang.

I gennemsnit er 200 hjemmeværnssoldater siden 2015 hvert år blevet meldt ud af Hjemmeværnet, fordi de ikke har gennemført den lovpligtige uddannelse inden for de første tre år, efter de har skrevet kontrakt. 

Værktøjskasse med nye materialer

Med onboardingkonceptet får din underafdeling en større værktøjskasse med nye materialer. Konceptet er netop blevet præsenteret på en række webinarer her i oktober fortrinsvis for rekrutteringsspecialister, informationsofficerer og ledelsen i underafdelinger, der tog godt imod konceptet.

Læs mere om Onboarding på Informationsforum bag login

Hvad er onboarding?

Onboarding er kort fortalt en struktureret måde at modtage nye medarbejdere på med det formål at få den nye medarbejder til at føle, at denne hører til på den nye arbejdsplads. Og det virker!

Undersøgelser har vist, at hvis en ny medarbejder på en arbejdsplads gennemfører et veltilrettelagt onboardingprogram, så er der 69 procent større chance for, at denne fastholdes i virksomheden i op til tre år.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring