Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Tag på ENGAGE Festival og støt veteranerne

Store musiknavne som Tim Christensen og Love Shop er trækplastre på musikfestivalen ENGAGE 2022 i august og september, som holdes til fordel for Danmarks veteraner.

02-06-2022
​​​​​​​

Af Charlotte Baun Senholt

Programmet er spækket med gode musiknavne på  ENGAGE Festival 2022 som fyres af 20. august på Skive Kaserne og 2. og 3. september på Kastellet i København.

Med store navne som blandt andet Anne Linnet, Tim Christensen, Magtens Korridorer, Love Shop og Annika Aakjær håber arrangørerne på at tiltrække masser af musikglade publikummer til musikfestivalerne, som holdes til fordel for Danmarks veteraner.

For fed musik og glad festivalstemning er et godt udgangspunkt for at være sammen, mener Veteranfonden, der er initiativtagerne til ENGAGE Festival, som blev afviklet første gang for fem år siden i 2018.  Læs også artiklen​ Festival skal sætte fokus på veteraner

”Stemningen på en festival er mere uhøjtidelig og danner derfor en god ramme for, at veteranerne kan få talt sammen og ikke-veteranerne kan få svar på, hvad det egentlig vil sige at være veteran under afslappede former,” siger Niclas Bardeleben, der er formand for Veteranfonden.

Større synlighed 

Med ENGAGE Festivalen, som er hjørnestenen i fondens virke, vil fonden da også gerne slå et kraftigt slag for større synlighed og anerkendelse af veteranerne.

”Veteranmiljøet i dag er noget fragmenteret – nogle går og putter sig lidt, og andre har måske svært ved at tale om deres oplevelses. Så vi håber, at ENGAGE Festivalen kan blive et naturligt samlingspunkt for veteransagen og veteranerne, der jo har ydet en kæmpe indsats for Danmark med deres udsendelser i verdens brændpunkter - ofte med livet som indsats,” siger Niclas Bardeleben.

På musikfestivalen vil der også være opstillet boder og stande fra diverse veteranaktører og de forskellige værn i Forsvaret, hvor man kan høre mere om forskellige aktiviteter og tilbud for veteraner. 

Veteraner har gratis adgang til musikfestivalerne​​, mens øvrige publikummer skal købe billet. Al overskud fra ENGAGE Festivalerne går til Veteranfondens arbejde for veteranerne. 

FAKTA

I Danmark er der registreret knap 40.000 veteraner. Det samlede antal udsendte siden 1948 er dog højere – op mod 60.000 personer skønnes at være udsendt for Danmark siden 1948.

Langt de fleste kommet styrket hjem fra en udsendelse, men en mindre gruppe oplever at få problemer i kølvandet på deres udsendelser. 


  ​




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring