Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Svenske hjemmeværnssoldater deltog også i Hjemmeværnets store landsøvelse i 2016. I dag har det svenske hjemmeværn 80-års jubilæum. Arkivfoto: Christer Holte 

Tillykke til det svenske hjemmeværn

Det svenske hjemmeværn, Hemvärnet, fylder 80 år i dag. På grund af de nuværende omstændigheder bliver fødselsdagen fejret digitalt, og de fysiske jubilæumsaktiviteter er udskudt til december.

28-05-2020

 

Af Charlotte Baun Senholt

Også det svenske hjemmeværn, Hemvärnet, er ramt af nedlukning af aktiviteter på grund af COVID-19. Året 2020 bød ellers på store begivenheder som Øvelsen Aurora 2020 og naturligvis fejringen af deres 80-års jubilæum i dag, 29. maj.

Markeringen af den flotte runde fødselsdag kommer i stedet for til at foregå digitalt. Den svenske forsvarsminister Peter Hultqvist sender fødselsdagshilsen på video, og musikere fra alle Hemvärnets 25 musikkorps giver en digital Zoom-koncert. Der er også produceret en video om Hemvärnet og små videoer med svenske hjemmeværnssoldater, der fortæller, hvorfor de er aktive i Hemvärnet.

Se videoerne eller hør jubilæumskoncerten på Tidningen Hemvärnets Facebookside

De centrale ”fysiske” jubilæumsaktiviteter er flyttet til weekenden 5.-6. december 2020 i Stockholm. Det samme gælder deres succesfulde ”Uniform på jobbet-dagen”, som de skød i gang sidste år, og som skulle være forgået i dag. Den aktivitet kommer efter al sandsynlighed også først til at foregå i december.

Læs mere om Hemvärnet og deres 80-års jubilæum

Tætte bånd mellem dansk og svensk hjemmeværn

Det danske og svenske hjemmeværn har mange års traditioner for et tæt samarbejde på tværs af landegrænserne. Det gælder både i forhold til uddannelser og øvelser, og danske hjemmeværnssoldater skulle eksempelvis have deltaget i Aurora 2020. Svenske hjemmeværnssoldater var også med, da Hjemmeværnet holdt den store Landsøvelse 2016 i Fredericia-området. 

Sidste år var chefen for det svenske hjemmeværn, generalmajor Stefan Sandborg, i Danmark for at besøge Hjemmeværnet, hvor han var rundt og se alle dele af Hjemmeværet. 

Læs mere om besøget

 

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring