Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Arkivfoto: Kasper Kamuk

To mænd over bord i Storebælt

Da en jolle onsdag aften kom i store problemer ved Storebæltsbroen, kom Marinehjemmeværnet fra Nyborg lynhurtigt de forulykkede til hjælp.

21-07-2022

Af Ninna Falck

Frivillige kollegaer fra Flyverhjemmeværnet holder i denne uge ’Summer Camp’ på Slipshavn, hvor de kan tage en masse forskellige uddannelser. 17 af dem var i går inviteret med på en aftensejlads om bord på hjemmeværnsfartøjet GEMINI.

"Vi gik ud fra Slipshavn klokken 18.30, og klokken 18.40 hører vi så alarmen på Lyngby Radio", fortæller fartøjsfører Finn Uggerby.

Først var beskeden, at to mænd var ved at synke ved Storebæltsbroen, fordi deres jolle tog vand ind, og de ikke kunne starte motoren. Kort efter lød det på radioen, at nu var de to fritidssejlere røget i vandet.

Lynhurtigt skiftede stemningen om bord. GEMINI strøg af sted mod Storebæltsbroen og var ude ved de to mænd omkring klokken 18.55.

"De lå i vandet mellem den røde og den grønne bøje lige nord for broen og holdt fast i jollen, som stort set var sunket", fortæller Finn Uggerby.

Først på pletten

GEMINI var først fremme ved de to nødstedte lystsejlere og fik bjerget dem begge i sikkerhed om bord. De havde det efter omstændighederne godt.

En redningshelikopter fra Flyvevåbnet kom også til. Desuden stødte Falck til med en gummibåd, og to soldater fra militærpolitiet var gået ud med en gummibåd fra Slipshavn.

De nødstedte lystsejlere blev sejlet ind til Slipshavn om bord på GEMINI, og besætningerne i de to gummibåde samarbejdede om at få en trosse i jollen og få den slæbt med ind.

"Vi var retur på Slipshavn klokken 21.00, hvor politiet også lige kom forbi", siger Finn Uggerby, som nu kunne sætte to lettede havarister i land.

Fra borde gik også de 17 frivillige kollegaer fra Flyverhjemmeværnet, som havde fået mere indsigt i Marinehjemmeværnets opgaver her, end de sikkert havde regnet med.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring