Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Træn sammen - hver for sig

Du kan sagtens fortsætte både din fysiske og militærfaglige træning, selvom Danmark er lukket ned. Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland træner digitalt via Facebook.

03-04-2020

​​​​​​​​​​​​
​Af Christine Dahl

”I den her tid, hvor vi ikke kan træne på samme måde, som vi plejer at gøre – så må vi tænke i nye veje.”

Sådan lyder den resolutte beskrivelse af den nystartede Facebookgruppe, HDSSJ ONLI​NE TRÆNING.

”Vi var rigtigt ærgerlige over, at corona-pandemien tvang os til at aflyse alle vores forskellige øvelser og træningsarrangementer her i foråret,” forklarer distriktets uddannelses- og efterretningsofficer Anders Sørensen.

”Derfor bad vores distriktschef, oberstløjtnant Claus Klaris, nogle af os fastansatte om i stedet at starte en digital træningsgruppe”.

Og det ser ud til, at gruppen med sin opfordring til medlemmerne om at uploade korte videoer, ”der kan inspirere til træning og læring af forskellig art” har vundet genklang hos mange hjemmeværnssoldater – også uden for distriktet. 

Den nystartede gruppe har nemlig i skrivende stund allerede fået 383 ​medlemmer.

Også militært fokus
Hvis man scroller nedover de forskellige 2-3 minutters videoer, der er postet på siden, er det ​tydeligt, at det langtfra kun er almindelig fysisk træning, der er i fokus.

Forskellige videoer giver gode praktiske råd til at marchere langt, finde verdenshjørnerne uden brug af kompas, og hvordan man bygger en fornuftig bivuak, så man bedst holder sig varm og tør, når man overnatter i det fri.

Og lige præcis den video e​​r det klogt at se, hvis man deltager i weekendens arrangement SOV UDE – SAMMEN MEN HVER FOR SIG, h​vilket der lige nu er 42 personer – heriblandt distriktschef Claus Klaris - der har tænkt sig at gøre. Sidstnævnte udlodder iøvrigt en præmie til det bedste stemningsbillede fra begivenheden.​​​​​

Meld dig ind i Facebook-gruppen her og tilmeld dig begivenheden her.​​​​

Lige nu er der godt gang i gruppen på Facebook, men har den også sin berettigelse, når Danmark engang ligner sig selv igen?

”Ja”, svarer Anders Sørensen hurtigt, ”måske kommer der med tiden færre videoer, men jeg tror, der er interesse for gruppen. Også efter Corona.”

Nordjyderne skal have pulsen op
Hjemmeværnet i Nordjylland har også et særligt soloarrangement i denne weekend. De opfordrer nemlig deres medlemmer – og resten af Danmark - til at få pulsen op alene ved en times aktivitet på søndag.
 
Du kan læse mere om det arrangement​ her.​

 Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224