Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​​SR-patruljer træner kamp i bymæssig bebyggelse i Brikby. Foto: SSR.

Travlt år for specialenhed

Der har været tryk på hos Hjemmeværnets specialenhed, SSR, der i 2022 blandt andet har været med til at træne estisk hjemmeværn og desuden er i gået skarp træning hen imod certificering efter NATO-standard.

26-12-2022

​​​​

​For et år siden trænede Hjemmeværnets Særlige Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) med ukrainske specialoperationsstyrker og Frømandskorpset på Specialoperationskommandoens (SOKOM) øvelse NIGHT HAWK 21. Siden februar har Rusland været i krig med Ukraine, og vi er vidner til en ny europæisk sikkerhedspolitisk virkelighed. ​

”Krigen i Ukraine har jo vist, at det hurtigt kan blive alvor. Det giver et andet perspektiv på den træning, vi udfører som frivillige soldater,” siger major Morten Rask, der er chef for SSR.

Som specialenhed træner SSR hen imod at opbygge on operativ kapacitet til rådighed for blandt andet SOKOM og på sigt på at blive certificeret efter NATO-standarden SOF level 1 inden for enhedens speciale. I det lys deltog SSR sammen med andre hjemmeværnsenheder på øvelse HEDGEHOG 22 i Estland i foråret: Opgaven for SSR var at støtte små kampenheder fra det estiske hjemmeværn i at blive endnu bedre til at føre modstandskamp i tilfælde af, at de vil blive angrebet at en militært overlegen modstander. 


Træning med specialstyrker
En vigtig milepæl for SSR i 2022 har været et fornyet samarbejdsaftale imellem Hjemmeværnskommandoen og SOKOM om operativ anvendelsen af SSR i fremtiden. Aftalen har hævet barren for specielenheden betydeligt, og SSR har nu et erklærer mål om certificering af sine soldater efter NATO SOF standarder. 

Så det har været meget travlhed i kompagniet, og 2023 tegner til at blive endnu mere travl med et endnu tættere samarbejde med specialoperationsstyrkerne.

Efteråret 2022 har blandt andet budt på endnu en multinational specialoperationsøvelse i rammen af SOKOM, hvor både stab og patruljer fra SSR har arbejdet tæt sammen med udenlandske specialoperationsstyrker.

”Det er vigtig træning for SSR at øve sammen med danske og udenlandske specialoperationsstyrker både på øvelser og uddannelser,” siger ”KG”, der er næstkommanderende for SSR. 

Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni, SSR, er specialiseret i patruljetjeneste og informationsindhentning. 

Vil du vide mere om SSS og deres kommende optagelseskurser, kan du kontakte SSR på INFO@SSR.DK eller telefon 70 22 65 04.

Denne artikel blev første gang bragt af Hjemmeværnskommandoen i Magasinet nr. 3, 2022. December 2022.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring