Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Den pansrede mandskabsvogn stod i sidste uge klar til at rulle ud til støtte for ambulancetjenesten på Bornholm, da sneberedskabet på øen blev aktiveret. Foto: Lars Lilholm

Områdeleder i Falck: Unikt samarbejde med Hjemmeværnet

Klaus Rønne Jensen, der er områdeleder for Falck på Bornholm, kan ikke forestille sig en hård snestorm på Bornholm uden rygdækning fra Hjemmeværnet.

18-02-2021


Af Charlotte Baun Senholt
 
Da sneen væltede ned over Bornholm i sidste uge, stod 13 frivillige soldater fra Det Bornholmske Hjemmeværn i en lille uges tid døgnet rundt klar i det aktiverede vinterberedskab, så de kunne bistå øens ambulancetjeneste i pansrede mandskabsvogne, hvis der blev behov for deres støtte. Tirsdag aften 9. februar ledsagede de for eksempel en ambulance på vej ud til en patient på øen.

Det Bornholmske Hjemmeværn råder som de eneste i landet over pansrede mandskabsvogne, som kan komme frem i snemasserne, hvor Falcks egne biler måske må give op. Under det aktiverede vinterberedskab stod de pansrede mandskabsvogne på Falck Stationen i Rønne.

 

De tonstunge pansrede mandskabsvogne har blandt andet den fordel, at de kan komme frem i snemasserne. Foto: Lars Lilholm

”Det er fantastisk at kunne trække på assistancen fra Det Bornholmske Hjemmeværn, når vi under en snestorm som i sidste uge står med ryggen mod muren. Her tænker jeg både på deres materiel i form af de pansrede mandskabsvogne og på de frivillige soldater, som både har uddannelsesmæssige færdigheder og menneskelige kompetencer, som betyder, at de i løbet af bare en halv time er indrulleret i vores ambulancetjeneste. Det er noget, der dur,” siger Klaus Rønne Jensen og fortsætter:

”Samarbejdet med Hjemmeværnet er helt unikt – jeg kan simpelthen ikke forestille mig en hård snestorm her på øen uden rygdækningen fra Hjemmeværnet.”

Frivillige med til at servicere pansrede mandskabsvogne
Major Lars Lilholm, der er ansvarlig for Det Bornholmske Hjemmeværns vinterberedskab, er også meget tilfreds med samarbejdet. 

”De frivillige soldater er med til at servicere de pansrede mandskabsvogne året rundt, og de får løbende vedligeholdt deres uddannelse. Det er en kæmpe fordel, og desuden kender vi hinanden. Derfor fungerer systemet på Bornholm også så godt, og vi har et fantastisk myndighedssamarbejde.”

Det Bornholmske Hjemmeværn har haft ansvaret for sneberedskabet på øen siden 2009. Det almindelige sneberedskab på Bornholm og i resten af Hjemmeværnet fortsætter indtil udgangen af marts 2021.   

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring