Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Støtten fra Hjemmeværnets soldater til Jægerkorpset er meget værdsat. Her støtter soldater fra Hjemmeværnskompagni Vendsyssel under en øvelse. 

Uvurderlig støtte til Jægerkorpset

I 2018 støttede Hjemmeværnet Jægerkorpset med knap 44.000 timer fordelt på 277 aktiviteter. Alene pr. juli 2019 var der 135 aktiviteter til støtte for Jægerkorpset – og det er værdsat.

08-10-2019

​ 

Af Nanna Høyberg Pedersen

Det er værdsat, når Hjemmeværnskompagni Vendsyssel fra Nordjylland støtter Jægerkorpset med alt fra momenter, sminkører, logistisk støtte, når der er besøg af udenlandske specialstyrker og meget mere. Det viser Jægerkorpset på flere måder.

Læs mere om Jægerkorpset

”Vi værdsætter støtten fra Hjemmeværnskompagni Vendsyssel og tager den ikke for givet. De har mange dygtige hjemmeværnssoldater, der stiller op hver gang med meget kort varsel,” fortæller oberstløjtnant Kåre Jakobsen, der er chef for Jægerkorpset.

 Artiklen om støtte til Jægerkorpset er omtalt i det seneste nummer af HJV magasinet, hvor du også finder andre artikler om Hjemmeværnet

 

 

Når udenlandske specialenheder er på besøg, hjælper soldater fra Hjemmeværnskompagni Vendsyssel  også til.   

”Vores kvalitet og resultat i uddannelsen bliver hævet, fordi kompagniet støtter os. Det gør os bedre forberedte til vores opgaver,” forklarer Kåre Jakobsen.

Jægerkorpset har som anerkendelse lavet et særligt mærke samt T-shirts til netop Hjemmeværnskompagni Vendsyssel, og hvert år får en soldat fra kompagniet Commanders Coin fra chefen for Jægerkorpset.

Det er særlig Hjemmeværnskompagni Vendsyssel, der støtter Jægerkorpset, der ikke lukker hvem som helst helt tæt på. Det kræver en god fysik, men vigtigst af alt kræver det det rette mindset at samarbejde tæt med jægersoldaterne, forklarer Kåre Jakobsen.

Jo bedre vi er – jo bedre bliver de
Der bliver lagt rigtig mange timer i støtten til Jægerkorpset. Sidste år blev det til knap 44.000 timers støtte til Jægerkorpset alene. Dibbo Lazkani fra Hjemmeværnskompagni Vendsyssel havde lagt 2.300 timer og modtog i år Commanders Coin i Jægergården.

 

Dibbo Kazkani tv. sammen med chefen for Jægerkorpset, oberstløjtnant Kåre Jakobsen. 

 

”Dibbo er en uvurderlig støtte og et ansvarsfuldt medlem af Hjemmeværnskompagni Vendsyssel med styr på tingene og er altid i godt humør. Han tager initiativ over norm, er tjenestevillig og er et godt forbillede for de yngre medlemmer,” forklarer Kåre Jakobsen.

Læs mere om Hjemmeværnskompagni, hvis primære opgave er at støtte Jægerkorpset

26-årige Dibbo Lazkani var stolt over at modtage mønten, men er mest af alt glad for at gøre en forskel.

”Vi får også noget ud af det. Vi får gode kollegaer og kammerater både i Hjemmeværnet og Jægerkorpset. Vi er ikke bare momenter – vi specialiserer os i, hvordan de bevæger sig og lærer en masse fra jægerne. Jo bedre vi er – jo bedre bliver de,” fortæller han

Er du blevet nysgerrig på Hjemmeværnet? Så læs mere her

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224