Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnssoldater fra alle tre værn måtte stille op i løbet af ugen for at sikre en ordentlig afvikling af de fem store sportsbegivenheder. (Arkivfoto)

VM i triatlon får massiv støtte af Hjemmeværnet

Fyns Politi havde indkaldt snesevis af hjemmeværnssoldater ved weekendens VM i triatlon. I ugen op til måtte flere af dem desuden bistå ved yderligere fire verdensmesterskaber i de kortere distancer. 

18-07-2018

Af Christine Dahl og Inge Jagd Sørensen

Hele fem verdensmesterskaber blev i sidste uge afholdt på Fyn, hvilket krævede en hel del støtte fra ikke bare Hærhjemmeværnet, men også Marine- og Flyvehjemmeværnet. Flere end 100 hjemmeværnssoldater var indsat i løbet af perioden d. 6. til d. 14. juli.

Den fysisk mest krævende konkurrence - VM i Triatlon Lang Distance – begyndte lørdag kl. 07.00 med tre kilometer svømning. Bagefter skulle deltagerne cykle 120 km, for til sidst at slutte af med en løbetur på 30 km i Odense by. Hjemmeværnet havde fået 11 poster på cykelruten og skulle samtidig bemande to kørende patruljer. 

Rytterne kom ud på turen, og alle poster kom i gang. Nogle poster fik fra starten nok at se til, andre havde mindre trafik. Som så mange gange før opstod der pludseligt nye opgaver, da Fyns Politi ønskede, at Hjemmeværnet skulle støtte med to kørende patruljer i Odense midtby. 

Kl. 12.30 fik den sidste rytter lov til at køre ud på cykelruten. Herefter blev posterne løbende nedlagt og posterne kunne pakke sammen og returnere til distriktet. De sidste der ankom, var de to kørende patruljer, som blev afløst kl. 16.00.

Fyns Politi udtrykte her stor tilfredshed med Hjemmeværnets indsats i løbet af dagen, hvor opgaverne blev løst uden tøven, og hvor der tillige var overskud til at hjælpe med regulering i Odense midtby på poster, der fra starten ikke var tildelt Hjemmeværnet.

Den 37-årige triatlet Helle Frederiksen fra Struer blev ny verdensmester.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvilke verdensmesterskaber blev gennemført?

Duatlon 
Odense, fredag d. 6. og søndag d. 8. juli
10 km løb – 40 km cykling – 5 km løb (standard)  
5 km løb – 20 km cykling – 2,5 km løb (sprint) 

Cross Triatlon
Svendborg, tirsdag d. 10. juli
1 km svøm – 30 km cykling – 10 km løb

Aquatlon
Middelfart, torsdag d. 12. juli
1 km svøm – 5 km løb

Aquabike 
3 km svøm – 120 km cykling

Lang Distance Triatlon 
3 km svøm– 120 km cykling – 3o km løb

Begge arrangementer foregik i Odense lørdag d. 14. juli.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring