Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vil du med til grænsen?

Hjemmeværnets støtte til politiet ved grænsen fortsætter, så der er nu brug for yderligere soldater til at løfte opgaven.  Skal du med til grænsen?

11-10-2017

Af Kevin sigvartsen

Med den nyligt forøgede indsats ved de danske grænseovergange, er der igen brug for nye soldater, der har lyst til at støtte Politiet med grænsekontrollen.

Som ansat soldat ved grænsen er opgaven at støtte politiet med kontrol af køretøjer, personer og pas, trafikregulering, transport af asylansøgere samt diverse administrative og logistiske opgaver. Man arbejder 7 dage om ugen, hvor man er indkvarteret nær sit tjenestested ved grænsen, og har derefter 7 dage fri. 

Søren Hansen er en af de soldater, der har støttet politiet ved grænsen. For ham var det muligheden for et job der samtidig gav mening, der fik ham til at melde sig.

”Jeg stod i en situation, hvor jeg havde et job, der var tidsbegrænset, og jeg havde en forventning om, at det her ville vare endnu længere, og derfor valgte jeg at søge herned og tage uddannelsen. Jeg har en helt klar holdning til, at grænsekontrollen er en vigtig sikkerhedsmæssig instans i landets suverænitet, og det vil jeg gerne være med til at opretholde. ”


Form, godkendelse og uddannelse
For at starte på uddannelsen inden en evt. ansættelse ved grænsen er der en række krav, du skal opfylde. Du skal blandt andet have gennemført den fulde LPU, kunne løbe 3000 meter på 18 minutter og godkendes af chefen for dit Hjemmeværnsdistrikt. Derudover skal du kunne opfylde politiets decorumkrav.

Når du er blevet godkendt, skal du bestå uddannelsen i trafikregulering samt den efterfølgende certificeringsøvelse hos politiet. Når alt det er gennemført, vil du blive tilbudt en kontrakt og starte arbejdet ved grænseovergangen ved Rødby og Gedser eller Padborg og Kruså.

Har du lyst til at støtte Politiet ved grænsen? Så kontakt chefen for dit hjemmeværnsdistrikt. Uddannelsen starter d. 25. og 26. november.Vejen til grænsen:

For at komme til grænsen skal du gennemgå disse trin:

Færdiggør din LPU

Kontakt dit hjemmeværnsdistrikt.

Bestå de fysiske krav.

Bliv godkendt af din distriktschef.

Bliv undersøgt af politiet (decorumkrav).

Bestå færdselsreguleringsuddannelse samt politiets uddannelsesuge.


Herefter kan du få tilbudt kontrakt og blive ansat.​

 Vil du med til grænsen?

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224