Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet støtter op om digital Pride Parade

I denne uge er det Copenhagen Pride Week. En uge som normalt slutter af med en farverig parade flankeret af det karakteristiske regnbueflag, så langt øjet rækker. I år foregår Pride Parade digitalt

21-08-2020


Lørdag ville normalt være en festdag i Københavns gader fyldt med farver, musik og vajende regnbueflag i den traditionelle Copenhagen Pride Parade. Hjemmeværnet har siden 2016 deltaget i paraden ligesom det øvrige af Forsvarsministeriets område, men i år kommer det hele til at foregå digitalt.

Det betyder dog ikke, at ministerområdet, inklusive Hjemmeværnet, ikke støtter op om Pride Parade. Ministerområdet leverer et samlet bidrag til den digitale fejring.

 "De værdier, vi kæmper for ude i mange af verdens brændpunkter, kæmper vi selvfølgelig også for herhjemme. Det er også de værdier, der gør, at vi støtter op om Priden. Alle mennesker fortjener at kunne leve det liv, de vil - og være den, de er," siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Det er organisationen Copenhagen Pride, der står bag den årlige Pride Week og parade. Organisationen har blandt andet fokus på mangfoldighed, inklusion og rummelighed. Værdier der også lever i Hjemmeværnet.

"Hjemmeværnet er en mangfoldig og rummelig organisation, hvor forskelligheden er en af vores store styrker. I Hjemmeværnet er og skal der også fremadrettet være plads til alle, der har lyst til at gøre en indsats for Danmark," siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.


Den digitale parade kan ses på TV2 Lorry og CPH Prides digitale platforme lørdag den 22. august.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring