Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Når der er mulighed for at gøre en indsats, bør man gøre det, mener Torben Sønderby. Foto: Privat

"Jeg meldte mig med det samme"

Torben Sønderby er 48 år og geværskytte i Politikompagni Sønderjylland. Og så er han ligesom så mange andre soldater fra Hjemmeværnet stillet op for at løse opgaver under coronakrisen

15-04-2020

Af Søren Frederiksen

 Hvilken opgave er du indsat til at løse?

”Da regeringen lukkede grænsen 13. marts, var jeg med til at lave trafikregulering ved to små grænseovergange, mens der blev opstillet afspærring. Det forløb stille og roligt. Vi guidede folk videre til de grænseovergange, der var åbne, og et par tyske piger, som løftede deres cykler over en afspærring, blev høfligt bedt om at vende om. Derudover har jeg været indsat to dage, da genbrugspladsen i Aabenraa blev genåbnet. Det var mere hektisk, for der er ét område til haveaffald og jord og et andet til genbrug. Så der fik vi radiomeldinger fra medarbejderne, når der var plads de respektive steder, og så talte vi med folk og plukkede dem ud af bilkøen på 200-300 meter, afhængig af hvad de skulle af med.”

 

Hvorfor har du valgt at støtte?

”Jeg meldte mig med det samme. Når der er mulighed for at gøre en indsats, bør man gøre det. Jeg synes, at for mange er sig selv nærmest. Bare se trafikken. Desuden arbejder jeg som elektriker og går alligevel hjemme i øjeblikket.”

 

Hvilke færdigheder anvender du?

”Tålmodighed og venlig kontakt. Det er vigtigt at tale pænt til folk, selvom de er pressede og ikke taler pænt til dig. En mand i køen til genbrugspladsen tilbød, at han kunne putte mig ind til affaldet i bagagerummet. Han smilede ikke, da han sagde det.”

 

Hvordan føles det at gøre en forskel under en national krise?

”Det har jeg det rigtigt godt med. Jeg tager altid fotos af vores indsættelser og lægger dem på Facebook, så andre kan se, at det nytter at gøre en forskel. At vi ikke spiser roulade og kravler rundt i en grøft. ’Weekendkriger’ er det værste udtryk, jeg kender!”

 

Hvad vil du gøre, hvis du bliver bedt om at støtte mere?

”Så længe det kan forenes med familieliv og arbejde, stiller jeg op. Det er vigtigt at deltage. For mange snakker om at gøre noget – for få gør det.”

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring