Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flyverhjemmeværnet indfører fysiske krav til security force

Flyverhjemmeværnets security force soldater skal fremover honorere fysiske krav. De første soldater har derfor haft muligheden for at afprøve den kommende fysisk test, der i fremtiden vil afgøre, om de kan være security force.

04-04-2022


Af Lærke Weensgaard


Som et af de eneste steder i Hjemmeværnet bliver der indført fysiske krav til soldaterne i security force delingerne i Flyverhjemmeværnet. Security force er en mobil enhed, hvis hovedopgave er at være quick reaction force på flyvestationen. De nye krav til dem vil være gældende fra 2023, og beslutningen om at indføre dem sker på baggrund af et samlet ønsket fra både security force førerne og ledelsen i Flyverhjemmeværnet:


”Security forces opgaver stiller større krav til soldaternes fysik end mange andre steder i Flyverhjemmeværnet. Vi har derfor set et behov for, at security force soldaterne opretholder et fysisk niveau, der både sikrer en forsat god opgaveløsning og mindsker risikoen for skader,” siger oberst Kern Oddershede, chef for Flyverhjemmeværnet.


Fremadrettet skal nye security force soldater derfor gennemføre en fysisk test for at blive optaget i en security force deling og hvert andet år bestå testen igen for at forblive i delingen. De nuværende security force soldater skal også kunne opfylde de kommende krav. Da de først er gældende fra næste år, fungerer 2022 som en prøveperiode, hvor soldaterne kan lære de fysiske krav at kende gennem en række testarrangementer.

På en solskinsrig forårsdag er 20 security force soldater derfor samlet hos hjemmeværnseskadrille 230 Sorø på Midtsjælland for, som de første, at gennemføre en fysisk test. 

 

 
Krav skaber motivation

Med TYR-vest på og våben i hånden står soldaterne samlet på en lange linje, da tiden bliver sat i gang. Inden for de næste 70 minutter skal de på to kilometer march med fuld udrustning efterfulgt af én kilometer løb uden udrustning. Bagefter følger fire forskellige styrkeøvelser. Til sidst rundes testen af med endnu to kilometer march med udrustning. Overskrider de tidsgrænsen, består de ikke testen.


Indholdet af testen er udvalgt, så den passer til netop de opgaver, som security force skal løse, forklarer major Jimmy Helsinghoff fra Flyverhjemmeværnets faste stab. Han er sagsbehandler på security force uddannelsen og en af aktørerne bag testen.


”Vi har designet den, så vi når et minimumsniveau for, at soldaternes fysik er klar til den uddannelse og opgave, de skal udføre. Det er for at undgå skader, og derfor at vi har lavet testen, som den er, i stedet for at tage en af de standard tests, der allerede findes i Forsvaret,” siger Jimmy Helsinghoff.


Hos de frivillige soldater er der blevet taget godt imod de kommende fysiske krav, som også fungerer som en motivation for dem:


”Jeg synes, det er fedt, der kommer krav. Jeg kan godt lide at stille krav til mig selv, så man har noget at træne op til, i stedet for at man bare træner op til at være ”trænet”. Så det er godt at have et mål at gå efter, og det giver de her krav, ” siger Nikolaj Larsen, der er geværskytte i en security force gruppe i hjemmeværnseskadrille 230.

Testen viser sig da heller ikke at volde Nikolaj Larsen problemer. På tiden 50 minutter og 10 sekunder krydser han målstregen som den første. Efter ham følger de andre soldater – alle inden for tidsgrænsen og godt med sved på panden.
Dét tager Jimmy Helsinghoff som en succes:
”Det er gået udover alt forventning. Det er fedt at se, at alle dem, der er kommet, har været virkelig motiveret og glædet sig til det. De har gået ude og kæmpet og svedt som svin hele bondetoget.”Fysiske krav til SECFOR
•    2.000 m march, uniform og støvler, sikkerhedsudrustning (TYR), basis komplet med fyldt feltflaske (Vand). Udleveret våben/ attrap medbringes.
•    1.000 m løb, uniform og støvler
•    20 forsideøvelser, uniform og støvler
•    20 rygøvelser, uniform og støvler
•    20 dips, uniform og støvler
•    10 burpees, uniform og støvler
•    2.000 m march, uniform og støvler, sikkerhedsudrustning (TYR), basis komplet med feltflaske (Vand). Udleveret våben/ attrap medbringes.

Tidskrav: 70 minutter
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring