Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Militært samarbejde med sverige

Kriser kender ingen grænser. Hvis der opstår krig, kriser eller der sker en stor hændelse, hvor det svenske og danske militær skal støtte Politiet, er et godt militært samarbejde på tværs af Øresund meget vigtig.

31-10-2019

​Det er baggrunden for, at de to militære operative enheder Södra Militärregion og Landsdelsregion Øst, Hjemmeværnet, de sidste par dage har drøftet samarbejde på tværs af Øresund.

"Historien viser, at vi som samfund skal være forberedt til at håndtere enhver situation. Truslerne mod vores sikkerhed er meget komplekse og uforudsigelige. Derfor er det naturligt, at vi mødes med vores svenske kollegaer og drøfter, hvordan vi bedst mulig samarbejder," fortæller chef for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff.

Det var både samarbejde i fred og krise/krig som blev drøftet på mødet. Samarbejdet fortsætter, og der er aftalt en plan for de videre drøftelser på tværs af Øresund.

Fakta:

Södra militärregionen omfattar Skåne, Blekinge, Kronobergs, Jönköpings, Kalmar och Östergötlands län. Landsdelsregion Øst er organisatorisk en del af Hjemmeværnet og har ansvaret for at indsætte alle landmilitære styrker øst for Storebælt fra både Forsvaret og Hjemmeværnet. Det er således to centrale operationelle spillere i både danskernes og svenskernes sikkerhed som mødes.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224