Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nyheder fra eskadrillechef HVE205

Aaret med mange spaendende aktiviter som øvelse og skarpe indsaettelser.......

12-10-2016
​Efterårs-nyhedsbrev
Af Eskadrille CHEF Bent Gudbergsen

 
Nu er efteråret over os, og det er tid til at gøre lidt status over hvad der sket siden sidste nyhedsbrev.
Vi må nok sige at vi har haft en del at se til i Eskadrillen, og ALLE har været med til at løfte de mange opgaver som vi er blevet bedt om, og det er lige fra mindre opgaver til de lidt støre, så hermed en stor tak til alle.
Jeg vil hermed fortælle lidt om hvad det er vi har løst i fællesskab, som noget af det første vi kom i gang med, efter at vi havde indgået en samarbejdsaftale med Bornholms lufthavn, var en lille sikrings og overvågnings opgave, i forbindelse med en uddannelse af personel fra beredskabsstyrelsen.
Foråret stod også på at klargøre det personel som skulle deltage i den stor Landsøvelse, hvor vi bl.a. skulle indgå i bevogtning og sikring af et objekt ved Vejle, fra vores eskadrille havde vi givet tilsagn om at det ville tilgå ca. 10 personer. Der skulle indøves og uddannes i forskellige opgaver, samt afgivelse til andre enheder ved FHV, deriblandt vores BEV ASS og GST folk. Alle af jer som deltog i landsøvelsen har fået en kanon oplevelse og ikke mindst en udvidet netværk i FHV.
I dagene op til pinse fik vi en U varslet opgave, idet en FLV EH 101 fik motorproblemer at den var ved Bornholms hospital. Eskadrillen modtog varslet lidt i kl. 1600 og ca. 26 min var vi på pletten. Denne opgave varede i godt 1½ uge og alle som vi kunne få fat i løste opgaven selv om det var pinse. Der skal lyde en stor tak til jer alle og selve opgaven har varet i ca. 500 timer. Der er også givet et tak for hjælpen fra HWK. 
Folke mødet på Bornholm gav også en opgave til Eskadrillen, her var vi i gang med bevogtning og sikrings opgave i Bornholms lufthavn, idet der var et par luftfartøjer der skulle overvåges i de mørke timer, samtidig var Eskadrillens GST med til at løse opgave i forbindelse med at vores fly fra FHV havde opgaver for politiet.
 Til alle jer som har været med til at løse opgaver her de sidste mange måneder vil jeg gerne sige jer mange tak for indsatsen, uden jer var vi ilde tjent.
Det skal dog ikke gå ubemærket hen, som i jo alle ved så der hele HJV jo i gang med en stor omstillings proces og vi kommer til at mærke det alle. Første fase ud af tre vil alle rede kunne ses og mærkes ved årsskiftet. Jeg som Råds rep. Og ikke mindst mit sæde i Landsrådet, er jeg med i forskellig arbejdsgrupper lige fra en gruppe der har FHV omstilling - BC ADM og ydelser, mere om det hele når det er færdig, dog kan ifølge med på HJV.DK.
Her til slut vil jeg igen sige jer en STOR tak for de forskellige indsatser i har bidraget med uanset om det har været med mange timer eller ganske få og håber at i vil støtte op om fremtidige opgaver og indsættelser:
VEL MØDT
FHA Sunset.jpg


 

 

 

Fakta

Nyheder fra Eskadrille chefen....

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224