Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Chefskifte og 4. maj

Den 9. maj afholde eskadrille 220 deres årlige 4. maj arrangement.
I år var det dog noget helt særlig, da der også var chefskifte samtidigt.
Christian Hornung Andersen fratrådte sin stilling som chef, og overdrog den til sin NK Carsten Pedersen...

01-06-2015
Vejret startede lidt gråt, men holdt dog tørt til alle gæster var kommet ind.
Eskadrillens sækkepibemester Lasse Bøllund Kolsted, med kammerat Alexander Mads Andesen, åbnede arrangementet med sækkepibe toner og med fanen ved sin side. Da alle gæster var ankommet, blev det tid til det officielle chefskifte.

Jan G. Andersen, chef for FHD, var også tilstede for at hjælpe med overdragelsen. I den forbindelse fik Christian overbragt en Comanders Coin, for at have fået eskadrillen op og stå efter en svær tid. Samt, for at have været en stor rollemodel for sine soldater.
Han havde bl.a. stået i spidsen for at uddanne sig på dvs. uddannelser. Og for at have opfundet felt flyvepladsen. Comanders Coin er der kun få i flyverhjemmeværnet der har modtaget, så en meget beæret Christian sagde tak.
 
Efter overdragelsen af eskadrillen til Carsten, og udveksling af gaver samt taler, var det blevet tid til det andet formelle. Nemlig medajle overrækkelse. I år blev der uddelt 20 års tegn til Mikael Stenrand og 25 års medaljer til Pia Siboni og Frits Johansen.
Efter en lille pause havde vi fået fint besøg af historiker og foredragsholder Kåre Johannessen. Kendt fra TV2 Øst. Han havde medbragt nogle rekvisitter, hvilket bragte stor nysgerrighed hos gæsterne.
  
En gammel feltspade, en bajonet, 3 forskellige hjelme, to uniformer og et våben som fylde godt på gulvet. Disse skulle bruges undervejs i hans fortælling om 1 verdenskrig. Det gav også en forståelse af, hvad de havde måtte stå overfor af problemer under krigen.
Det var en meget begivenhedsrig dag hvor alle var glade.
Vi vil her til sidst ønske Carsten tillykke med den nye stilling, og sige tak til Christian for alt det han har gjort for eskadrillen.
Vi er dig meget taknemmelig og vil ønske dig alt godt fremover.

Fakta

Foto og filmklip: ROF1 HVE 223, Thomas Kjærgaard
Foto: ROF HVE 220, Katrine Haslebo

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224