Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Deltagelse på Blå Negl 2019

Dele af HVE221 deltog i weekenden 22. -24. februar i nordeuropas største patrulje øvelse.

25-02-2019

​Et lille men udsøgt hold, deltog i weekenden 22. til 24. februar i dette års Blå Negl.
Efter et års pause, var HVE221 igen tilbage på KSN. For undertegnede var det et gensyn med Bredsten skole hvor eskadrillen stillede op første gang til øvelse Blå Negl, hvilket var i 2009. Den gang i arbejde og sov vi i en af forsvarets KST Containere, hvor vi denne gang indtog selve skolen.

Undertegnede har gennem årene udviklet et webbaseret journal system, med indbygget GIS løsning. Et værktøj som ledelsen på Blå Negl har haft stor glæde af. Desværre blev vores webhotel lukket af distriktet og udviklingen af systemet gik derfor tabt.

Da vi så ikke stillede op i 2018, gav det ledelse​​​ Blå Negl alvorlige problemer med situationsbillede og logistik. Der skulle findes en løsning.
Ledelse Blå Negl har frem til øvelses start på designet et større excel sheet, som skulle give overblik og situationen, en slags afløser for vores journal system. Samtidig har vi haft mulighed for at teste på SITAWARE, som er et professionelt udviklet situation awareness program, som afløser for vores GIS løsning.

Det viste sig hurtigt at excel filen som lå på dropbox, flere gange gik ned, ændrede navn og konfliktede på anden måde. Her kom vores Simon med et forslag om at afprøve Google drev, da han har haft gode erfaringer med dette i studiegrupper.
Undertegnede gik i gang med at oprette en kopi af øvelsesledelsens excel ark, hvilket viste sig at være en lidt krævende opgave, men det blev løst i løbet af lørdag eftermiddag. Og her fik vi lige testet at man nu kunne være flere som arbejdede sammen i samme ark virkede.
Efter aftale med øvelses ledelsen var det ikke meningen vi vi skulle køre på det nye ark, men blive på det gamle. Denne beslutning blev ændret efter at vi kort før 'krigen' igen gik i gang fik et nyt nedbrud og mistede et større antal journal registreringer. Der blev hurtigt truffet beslutning om at vi så hellere måtte få testet på den nye løsning.

Til alles glæde viste den nye løsning sig at køre sømløst og smertefrit under resten af øvelsen.

Undertegnede fik allerede lørdag morgen, så meget ros for vores professionelle indstilling og udførelse af de opgaver vi var sat til at løse. Den ros kan jeg kun give videre til Isa og Simon, for det kæmpe arbejde de løste med signaltjeneste. Jeg er nødt til at rose Simon en ekstra gang, som med et kort Signal kursus gik til opgaven med krum hals og løste den super flot.

​   

Fakta

Blå Negl er nordeuropas støre patrulje øvelse med over 600 deltagere, som enten 2-mand eller 6-mands patruljer, Huter forstyrker, snipere, momenter, logistik, flyovervågning, musikkorps, sanitetstjeneste, forplejning og KSN tjenester.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring