Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Morgenappel i Borris inden skydningerne startes 

Distriktsskydning oktober 2014

HVE 221 deltog i årets distriktsskydning i Borris Skydeterræn. For nogle var det første gang i et skydeterræn.
Af Isabell Birk Munch-Olsen

22-10-2014

Fredag d. 3. oktober mødtes Daniel, Dennis og jeg med de HVE 223 Værløse-folk, der skulle med til skydningen. Vi blev fordelt i de fire bilerne der var booket til opgaven, så der mindst var 2 i hver bil. Én kører og en vognkommandør – og så startede den lange vej til skydeterrænet Borris. 
Mens vi kørte så vi en fantastisk solnedgang, vejarbejde, Storebæltsbroen, Kildebjerg (og nok de mindste ”store pizzaer” jeg nogensinde har set), Lillebæltsbroen, Vejlefjordbroen og efter 4 timer trillede vi ind i lejren. 

Klokken var over 23 og vi skulle tidligt op om lørdagen, så vi fandt vores senge, men jeg synes jeg havde svært ved at falde i søvn.
Jeg havde aldrig været med til sådan en skydning før i åbent terræn. Jeg havde faktisk heller aldrig skudt konkurrence før. Så der gik noget tid inden jeg faldt i søvn.

Lørdag morgen gik som morgener jo gør, de starter alt for tidligt, og selvom jeg vidste at jeg burde spise en god stor portion morgenmad, var et blødkogt æg og lidt havregryn, det eneste jeg fik klemt ned. 
Tilbage ved vores kamre, mødte vi Frank som også skulle være med, han havde kørt hjemmefra ved en 4-tiden for at kunne nå det. Efter antrædning blev vi opdelt i fire skydehold. Os fra HVE 221 kom på et hold sammen med et par stykker fra HVE 223 og nogle af deres hunde. 
Skydningerne gik hurtigt. Alt for hurtigt. Det var noget helt andet end at ligge på en skydebane, have alt den tid i verden (næsten) som man skal bruge og med store volde. I Borris er tiden altafgørende. De fleste af skiver var ikke oppe i særlig lang tid, vinden var en stor modspiller og solen stod ubarmhjertigt ned hele dagen. 

Om aftenen var der præmieoverrækkelse. Konkurrencen var opdelt så os der havde skudt med åbne sigtemidler var i en pulje og optisk sigte var i en anden. Vi fik desværre ikke nogen præmie med hjem denne gang, men målet er at vi tager den næste år! 
Efter maden og præmierne gik jeg lige i seng. Mine øjne duede simpelthen ikke mere og de var nødt til at være lukkede de næste syv timer, mindst. 

Søndag morgen gik på samme måde som lørdag, vi skulle ud på gruppeskydning hele dagen. Det var der ikke om point, men om rutine og våbenbetjening. Vi var så tre hold med 10 i hver. Vores faste makkere HVE 223 kørte hjem, så vi kom på hold med HVE 277 Karup. 
Der blev udpeget en GF og en NK og så fulgte vi deres ordre. Det var fedt at prøve at skyde sammen som hold mod faldmål. Hvis man ville have et skud indført, måtte man skynde sig for holdet var fantastiske skytter.


Mange spændende skydebaner blev brugt til distriktsskydningen.

På sidste bane i sidste skydning med 8 patroner tilbage, gav mit gevær op og måtte have lidt kyndig behandling af en VMEK. Ærgerligt ikke lige at være med til det allersidste, men det havde været to lange dage, så jeg havde nok fået skudt, det jeg skulle.

På vej hjem var vi i højt humør og fire timer efter, rullede vi ind i Jonstruplejren igen, fik afleveret våben og køretøj og gik hvert til sit.

Tak for kampen drenge! Vi vinder næste år.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring