Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Håndslag på "the y ahead" 

Inspektion 2014 - TILFREDSSTILLENDE

Onsdag d. 1. oktober var en helt speciel dag for eskadrillen - det var tid til Underafdelingsinspektion.

02-10-2014
Papirer, planer, materiel, faciliteter, sikkerhed, reglementer, direktiver og meget, meget mere.

Der er meget der skal holdes styr på i dagligdagen i en underafdeling og den administrative byrde er ikke blevet mindre efterhånden som flyverhjemmeværnet udvikler sig i takt med tiden.

Hvert 3. år skal alle underafdelinger derfor inspiceres med henblik på at se om tingene er i orden, færdighederne er på plads og de mange opgaver kan løses - kort sagt: "kan eskadrillen hvad den skal"

Inspektionen føres, i flyverhjemmeværnsdistriktet over 3 faser i løbet af året - 3 faser som eskadrillen skal deltage i og bliver evalueret på:
1. En taktisk træner - her viser eskadrillestaben at de kan føre eskadrillen ved en indsættelse
2. En feltøvelse - her viser eskadrillen at de soldatermæssige færdigheder er i orden
3. En interviewaften hvor nøglepersonellet bliver hørt og evalueret i deres respektive funktioner - forsyningsbefalingsmanden får foretaget en totalmønstring, kommandobefalingsmanden bliver hørt i reglementerne for økonomi og personelforvaltning osv osv.


inspk02.jpg

Resultatet 

 

Eskadrillen har gennemført fase 1 og 2 i foråret og manglede derfor kun den afsluttende interviewaften, der var fastsat til torsdag d. 1. oktober og det var derfor med spænding at nøglepersonellet var mødt op - nu skulle "det sidste slag slåes" og spændingen ville blive udløst: Hvilken karakter vil eskadrillen få........Ikke tilfredstillende, mindre tilfredsstillende, tilfredstillende, meget tilfredstillende eller særdeles tilfredstillende?

Samme aften aftales "the way ahead" således at de emner der afdækkes hvor vi er knap så gode, opsummeres i en handleplan hvor eskadrillen og distriktet giver håndslag på hvad der skal gøres bedre, hvordan vi gør det og hvornår vi er klar med forbedringen.
Alt i alt skal inspektionen ikke opfattes som en eksamen - men snarere opfattes som en hjælp til eskadrillen til udvikling og ikke mindst betragtes som en gensidig forsikring, distrikt og eskadrille imellem, om at holde Flyverhjemmeværnet på sporet i en verden i konstant forandring.

Og når det så er sagt, så er chefen naturligvis spændt på resultatet.......Vi fik karakteren: TILFREDSSTILLENDE.

Jeg er meget glad og stolt over resultatet og glæder mig over det store arbejde der, igennem hele året, er lagt i at få dette resultat.

Efter en lang aften med mange spørgsmål, mange tal, mange papirer og rigtigt mange forklaringer, samtaler og spørgsmål kunne distriktschef Jan G. Andersen overrække eskadrillechefen årets inspektionsskjold der nu skal hænge på væggen i eskadrillelokalet og symbolisere at 2014 var inspektionsår.......nu er der kun 3 år til vi gør det hele igen. 


inspk03.jpg

Distriktschefen overrækker inspektionsskjoldet 2014 


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224