Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Flyverhjemmeværnseskadrille 223 Værløse anno 4 Maj 2015 kastellet

4. Maj i kastellet 2015 med Flyverhjemmeværnet

Vi var 36 forventningsfulde flyverhjemmeværnsfolk, der skulle være med til at markere 70 året for Danmarks befrielse, i kastellet.

05-05-2015
For nogle af vores folk, var deres første opgave i uniform, en bedre start og ære kan man næste ikke få som nyt Hjemmeværnsmedlem, alle gjorde en god figur med fakkel og hvide hansker, oppe på volden ved paradepladsen.


Efter at Oberst Eigil Schjønning, chefen for totalforsvarsregion Sjælland, havde holdt sin tale, hvorunder han kom ind på 9. april 1940 og forsvaret af i dag, havde han også tid til at gå en tur på volden og takke delingen fra flyverhjemmeværnet der var under kommando af delingsfører Alex Nielsen.
Det var et betagende og bevægende syn at se Dannebrog (symboliseret ved eskadrillens fane) og faklerne holdt af eskadrillens medlemmer mod aftenhimmellen.


Delingen havde tændt faklerne ved pladsen hvor frihedsmuseet havde ligget, (vi stammer jo fra modstandsbevægelsen) og gik ind i Kastellet via kongeport og herefter op på volden, og efter aftenens ceremoni var forbi forsattes rundt om volden, således at delingen kom ned ved norgesporten og forsatte til kirkepladsen hvor der blev meldt af.
 

En flot og bevægende aften var forbi, men mindet om aftenen og det der lå forud, de 5 mørke år, lever i os alle.
Flemming jellinghof ROF tekst
Henrik Schwarz, Lyngby  billed&Digital Center

Vi  lader billedet tale selv.

Mindelunden d. 5 maj 2015
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring