Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Flight past af en hercules og merlin

9 April 2015 ved Værløse flyveplads

Den 9 April blev markeret på den tidligere Flyvestation Værløse, hvor der blev holdt taler og nedlagt kranse ved monumentet for dem der var faldet i de 5 mørke år, mens de var tilknyttet Hærens flyvetropper.

09-04-2015

​Talerne var Borgmesteren for Furesø kommune Ole Bondo Christensen og Forsvarsmenisteren Forsvarsminister Nicolai Wammen, der begge kom ind på de to unge mænd der havde offeret deres liv, denne morgenstund for 70 år siden, nemlig de to løjtnanter der blev skudt ned, da de startede fra flyvepladsen.Efter talerne, var der overflyvning fra Flyvevåbnet af en Merlin 101 og en Hercules J-130, de blver efterfuldt af 5 Chipmunks, der lavede the last farvel. 

Herefter var der kransenedlæggelse fra Furesø Kommune og forsvarsministeren, samt flyvevåbnet og pensionistforeningen på den tidligere flyvestation.

 

Over i den gamle gymnastiksal havde Flyvevåbnets historiske samling lavet en udstilling sammen med Museer i furesø kommune, udstillingen var åben i dag  9 April og 3 Maj og vise livet på flyvepladsen i perioden 40 - 45 i billeder og tekst samt nogle af de ting man havde fundet efter kringen på området.Udstilling vil være åben igen den 3 maj muligvis fra 11 - 15

 

Af Flemming jellinghof Rof

Husk at meld dig dig til 4 Maj vi skal brug folk, kom til en af træningsafterne en time eller to, så vi kan se godt den 4 Maj.

 

 

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring