Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Tøjhuset og udstillingen den 9. april 1940, da tyskerne kom.

Tøjhusmuseet har lavet en miniudstilling, (det skriver de selv) om det tyske overfald på Danmark om morgen den 9. april.
Se linket ude til højre.

(husk der er gratis adgang)

20-04-2015
På de få m2 der er afsat, fortælles om de tyske planer om at angribe Danmark og det danske forsvars vilje til at sætte sig til modværge, en noget ulige kamp, som ved politisk indgriben blev kort både tid og døde.

Bemærk at man brug væg og luft som filmlærder.
Udstillingen er bygget op med læste plancher, film, og militærgenstande, fra både dansk og tysk side, så som uniformer, geværer mv.
Man kan læse at både flåden og hærens flyvetropper var klar til at rykke ud og gøre en forskel, men at den politiske beslutning aldrig kom, også selv om det ikke skortede på informationer fra danske kilder i Berlin og ved grænsen.

Kampene i sønderjylland.
En god lille udstilling som er vær at se, der er også en udstilling i proviantgården. (en del af det kongelige bibliotek, se indgangsbilledet, når den er se kommer der et lille apendix til den.)
 Opsætning/foto: Flemming jellinghof Rof Hve 223
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring