Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Flyvestation ​Værløse Felthangarer 05 maj 1945 her ses Tysk HE 111, FW 190 og to Engelske Spitfires

70 års jubilæet for Danmarks befrielse 04 maj 2015

04 maj ved eskadrille 223 Værløse

06-05-2015

Eskadrille 223 Værløse deltog talstærkt ved dette års 04 maj arrangement. Hvor over 60 M/K deltog i arrangementer, rundt omkring i landet. For her at mindes de faldende, men også personel som var med til at yder bidravet med livet som indsats, til et frit Danmark.

I de tidlige morgentimer, blev her gennemført 04 maj arrangement i egen underafdeling i Jonstrup lejren. Her gennemførte første bevogtnings deling, deres årlige 04 maj arrangement med indbudt personel, samt gæster.
På Rys kasserne gennemførte Flyverhjemmeværnet 04 maj arrangement. Hvor indbudt personel fra vores eskadrillen deltog, som skulle have tildelt tegn og udmærkelser.
I Roskilde lufthavn blev der opstillet informations område, om Flyverhjemmeværnet. Her blev der gennemført 04 maj arrangement, med flyopvisning mm. (Se nyhed på vores hjemmeside af T. Kjærgaard)
Og på Kastelet i København hos Hjemmeværns kommandoen. Deltog vores eskadrillen i fejringen af 04 maj arrangement.
Marts 2015 bliver chef Flyverhjemmeværn og distrikts chef for Flyverhjemmeværnet kontaktet af Hjemmeværnskommandoen, i forbindelse med fejringen af 70 års jubilæet af Danmarks befrielse 04 maj 2015 på Kastellet i København. Her ønsker Hjemmeværnskommandoen en deling fra Flyverhjemmeværnet skal indgå i arrangementet.
Opgaven lyder:
Tambourkorps København opstiller/spiller ved Frihedsmuseet og marcherer efterfølgende ind på Kastellet, hvor arrangementet afholdes på paradepladsen. Flyverhjemmeværnet opstille en deling til fakkeloptoget og til fanekommando ved Frihedsmuseet. Mens MUK spiller, og når MUK marcherer ind på Kastellet, følger Flyverhjemmeværnets fakkeloptoget og fanekommandoen efter i umiddelbar forlængelse, og går op på volden lige efter passagen af Kongesporten (Sjællandsporten), hvor de splitter op, således at de 15 personer går venstre om på volden, og de øvrige 15 går højre om. Når fakkeloptoget når frem til paradepladsen og opstilles der på volden.
Eskadrille 223 Værløse bliver her efter kontaktet om at støtte i opgaveløsningen. 
Eskadrillens delingsføre 03 får opgaven som fane løjtnant og skal opstille, samt træne en delingen til paraden på Kastellet. Her bliver iværksat ca. 10 træningsdage for fanekommando, fanevagter, fakkelbære og en støtte gruppe. I alt deltager 36 M/K fra eskadrillen på Kastellet.
FHV V15 70 år.tif
Til selve arrangementet på Kastellet, anmoder eskadrillen 223 Værløse chefen for Flyverhjemmeværns distriktet om, at få tilladelse til at udvikle et ærmemærke, med bæreret på mærkedagen. Det svære, blev mærket levere et par dage for sent. Men alle som deltog fra eskadrillen, vil modtage det til minde om arrangementet.
 
Faneløjtnanten og fanevagter hilser på vagten i kongeporten.

Efter passagen af Kongesporten (Sjællandsporten) hvor eskadrillens deling splitter op. Således at 15 M/K går venstre om på volden og de øvrige 15 M/K går højre om voæden-

Eskadrillens fanekommandoen føre fakkeloptoget ned fra volden.


Fanekommandoen vogter eskadrillens fane på volden, unde arrangementet afholdes på paradepladsen med Hærhjemmeværnet.


Eskadrillens fakkel bære står RET med fakkel nr.1 og her efter nr.2 i ca.90 min.

Eskadrillens fakkel bære står RET med fakkel nr.1 og her efter nr.2 i ca.90 min.

Kastellets mindelund unde arrangementet på paradepladsen.


Eskadrille 223 Værløse anså denne opgaven, for en æressag. Til ære for de folk, der gjorde en forskel for Danmark under krigen 1940 til 1945. Og her var oversagen til vores eksistensgrundlag. Hvor vi dag indgår i det danske forsvar og beredskab. I deres ånd om ”Aldrig mere 09 april” Hvor vores indsats har så lille betydning, for deres store offer for vores frihed.

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring