Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

FHV Info-seminar, nov.2019


Hvordan vi får flere frivillige til hjemmeværnet !
Og hvordan vi holder på dem !
Hvem er det egentlig vi gerne vil have ?

24-11-2019

Når vi skal ud for at hverve, bør vi være "smukke" unge mennesker mellem 20 år og 35 år. De nye frivillige skal kunne spejle sig i os. Er det et ønske senarie ? Vore egne folk, i den alder er jo på skydebanen, eller på øvelse. Der er jo det som de nye frivillige gerne vil. Vi leder osse efter den rette kompetence ! Vi leder efter frivillige !

Kan HJV klare sig i konkurrencen med frivilligheds tilbuddene, i samfundet? Hvad får de frivillige ud af at gå til hjemmeværn? Er det mere spændende at gå til fodbold eller frimærker?


Er vi gode nok til at fortælle om hvad man kan få ud af hjemmeværnet? Det er jo gratis, og den alternative valuta er: Uddannelse, kompetenceudvikling, annerkendelse og oplevelser, kammeratskab og selvfølgelig "Sagen". Og når de nye frivillige så møder op, giver vi så lige "en hånd", eller holder vi lidt "øje" til hinanden. Viser vi tillid og ansvar? Udnytter vi de civile kompetancer? og giver vi osse plads til den tidsbegrændsede frivillighed? Det er jo ikke alle der, her og nu, vil påtage sig en længerevarende og tung opgave. men deltager gerne i korte og lette (før de bliver "bidt" af det).


Kan jeg komme når jeg har lyst? Ja da, selvfølgelig (det viser sig at nogen bliver længere), Nogen må jo gøre noget ..... ergo må jeg jo så gøre noget. Og jeg får noget til at hjælpe mig: JEG HANDLER!


Hvor finder vi så disse frivillige? Vi har jo de obligatoriste udstillinger og Airshows, men vi ved osse at ungdomsskolerne gerne vil have vores materialer. Vi besøger de værnepligtige, og hvad med de tekniske uddannelser? I Tåstrup uddanner de flyvemekanikere!


INFO folkene kunne have travlt, hvis de har resurserne og tiden. Lige nu er det lidt småt, og lidt besværligt, med at skaffe reklamemateriale og brochurer.

Hvis du vil vide mere

  • Ejnar de Fries
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring