Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Helikoptervagt


Hvad laver man egentlig, når man er på bevogtning.

Se de vilde oplevelser, og besværet, ved en "skarp" bevogtning af sikkerhedslandet helikopter.

21-07-2020


Dagholdet ankom i god tid, for at afløser natholdet, der melder "Alt vel", og som orienterer om nattens hændelser. Bevogtningen er forløbet som planlagt, og overleverer herefter vagten til dagholdet.


Kl.0830: Første "hegnspatrulje", med opretning af skiltning og minestrimler. Området er erklæret "midlertigt militært område", hvorfor bevogtningen er "skarp". Området samt omgivende terræn overvåges. (Der sker absolut intet).

Kl.1000: Første 2 timer er gået let og derfor delt pause i buslet. Området er meget åbent, det blæser meget (10 sekm) og det er koldt (14 grader).

Kl.1015 Runde: Observerede "Sortsol = stor fugleflok". Fandt tyk jernstang, bøjede den og lagde den til skrald. Delt pause til kl.1035.

KL.1100: Besøg af politiet, som blev budt "indenfor". De synes at situationen var spændende, og spurgte bl.a. til vores forplejning. Vi havde selv forplejning med hjemmefra, selv om vi havde fået tilladelse til at tage på indkøb.

KL.1200: Efter at vi tog hul på nogle sodavand, blev der foretage endnu en runde, inden en tur i busletten. Der sker ellers meget uden for vort område, med trafik og byggerier.


Da området indbyder til praktisk uddannelse, vil der i weekenden blive undervist i 6003. Derfor ankom vores Forsyner kl.1330, med materiel o.lign., til brug herfor. 

Indtil kl.1730, udførte dagvagten flere hegnspatruljer og anden overvågning.

En spændende dag i praktisk tjeneste, ikke særlig anstrængende, måske lidt kedeligt, men vi opfylder vores pligt til at være der når behovet opstår.


 Seneste nyheder

Hvis du vil vide mere

  • Ejnar de Fries
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring