Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnsfolk med fakler i pargolaen ved mindetavlen

Julehøjtidlighed i Mindelunden, København 2014

Så nærmer julen sig, tid til gaver og hygge med dem man har kær, men for nogle Hjemmeværnsfolk skal vi lige mindes dem der gav deres liv for at kunne blive et frit folk, vi vil tænde lysene på gravene og stå med fakler i mindelunden.

11-02-2015
Ovenstående har Hjemmeværnet gjort siden 1949.
 
I år var vi ca. 34 M/K der mødtes ved blindeinstituttet, fordelt på 10 marinehjemmeværnsfolk fra Skovshoved, 12 Hærhjemmeværnsfolk fra infanteri, politi til virksomhedshjemmeværnet og endelig to flyverhjemmeværnsfolk fra HVE 221 og HVE 223.
Vi skulle danne fakkelvagt i trappehalen op til mindelunden, ved hovedmonumentet og ved  pergolaen og lægge blomster på gravene og sidst men ikke mindst deltage i kransenedlæggelsen både ved monumentet og kz-mindesmærket samt ved pergolaen og henrettelsepladsen.
 
Når så folk gik forbi en og ønskede en glædelig jul og vise respekt for de modstandsfolk der ligger i Mindelunden, vidste man at dette var det hele vær.
Hvis du gik glip af ovenstående, håber jeg at vi ses den 4 maj 2015 samme sted.
Glædelig jul og godt nytår


Det så vådt ud men det blev en mindehøjtidlighed alivevel
 
Som en lille note kan det nævnes at 5 af de modstandsfolk der ligger i Mindelunden også var medlem af den frivillige luftmeldetjenste, som i år har fejret 80 års fødselsdag.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring