Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Foto: Thomas Kjærgaard

Merlin er stadig fuld af kunster!

Af: Thomas Kjærgaard
Torsdag den 26. marts, var vi 50 Hjemmeværnssoldater, der havde fået en enestående mulighed, for at være momenter for eskadrille 722....

12-04-2015

Opgaven som moment bestod i at være vægt i Flyvevåbenets Merlin helikopter, hvor mandskabet skulle træne før udsendelse til Afghanistan.

Vi skulle mønstre torsdag kl. 0545, derfor tog vi af sted allerede onsdag aften. Jeg blev samlet op  på parkeringspladsen ved motorvejen. I busletten var der allerede flere andre, der også skulle med til Karup. Forventningerne var høje, og alle smilede bredt.

Velankommet til Flyvestation Karup, blev vi indkvarteret. Vi mødtes næste morgen til morgenmad før vi alle blev kørt til hangaren hvor vi blev sikkerheds briefet. Denne sikkerhedsbriefing var nødvendig og Q givende inden vi måtte borde helikopteren.


Foto: Thomas Kjærgaard, Det er Britta M. i forgrunden.

Vi var blevet delt i fire hold. Da hold et blev sendt af sted, ventede vi andre i messen og lige udenfor, på det blev vores tur.  Alle fire hold blev sat af forskellige steder i øvelsesterræn. Da hold et var sat af, hentede helikopteren hold to, satte dem af og hentede hold et tilbage til Karup, og så fremdeles. Turen tilbage til Karup var taktisk flyvning.  Vores hold blev sat af på et compound, hvor vi kunne spise vores medbragte frokost og brikjuice.

Det var utroligt at se den naturlige måde mandskabet tog dét at flyve taktisk. Det besætningsmedlem, der var loader, sad ude agter. Han gik frem og tilbage i kabinen mens der blev fløjet op og ned og til siderne. Han gik lige så roligt med en kop kaffe, han satte sig med ude agter, jeg vil tro han nød udsigten og kaffen. Vi havde alle høreværn på, da der er meget støj når helikopteren er i luften. Det var ikke til at høre hvad mandskabet talte om internt, men da loaderens 2. kop kaffe var forsvundet under den taktiske flyvning, var det til at se, der blev talt ivrigt i mikrofonen.

Disse folk kan deres kram. De er bare dygtige og SÅ professionelle. Jeg mener det er meget vigtigt vi alle uddanner os så godt som muligt og er med til at støtte op om de ting vi nu kan. For eksempelvis at hjælpe Flyvevåbenet i forbindelse med øvelser og uddannelse og navnlig træning før udsending. Det er for mig at se, vigtigt, at vi deltager i stort antal på eksempelvis SERE uddannelser og øvelser. På den måde bliver vi selv bedre trænet i forhold til at kunne støtte Flyvevåbenet og måske være med til flere udfordrende opgaver.Foto: Thomas Kjærgaard

Filmklip: Thomas Kjærgaard

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring