Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Pistol UDD ved HVE 223 OKT 2019

Ny 9 mm Pistol - P320 er en værns-fælles pistol, som normeres i stort antal og bredt i Forsvaret.

Den skal fremover være standardpistolen ved eskadrillen.

13-10-2019

​​HVE223 bevogtningsassistenter er i denne weekend blevet omskolet til forsvarets nye standart pistol - P320.

pistol i æske 2.jpg 

Uddannelsen startede fredag aften i HVE223’s uddannelseslokaler i Jonstrup med introduktion, samle adskille, og betjening af den nye pistol. Foran os lå den nye pistol i den original æske og med alt tilhørende udstyr (hylster) i uåbnede poser - alt var helt nyt. Stemningen i lokalet kunne sammenlignes med juleaften, hvor børnene utålmodigt ventede på at få tilladelse til at åbne deres gaver. Introduktionen til faget føltes at varer en evighed (selvom den egentlig kun var 5-10 min) inden vi endelig kunne åbne æskerne og føle, røre ved pistolen, og kommentarerne var der mange af, plastik? Sandpapir, lille/kort. Der var generelt stor begejstring i lokalet.

pistol i hylster.jpg 

Efter en aften med tørtræning i korrekt våbenbetjening; samle/adskille, efterse, kontrol, ladning, udbedring af funktionsfejl, sigtebillede mv, så vi frem til morgen dagen på skydebanen. Mig selv, en smule nervøs for den nye k6 og 50 skuds test da jeg stod der lørdag morgen. Havde fra flere skytter, som jeg vurderer væsentlig bedrer end jeg selv, hørt rygter omkring hvor meget sværere det var at bestå de nye krav, og pistolen ikke havde samme præcision som Neuhausen. Og indrømmet, Rekyl, aftræk, pibelængde og sigtebillede er anderledes, og skyttens våbenbetjening er nu en del af vurderingen i forbindelse med uddannelsestest og k6 hvilket jeg synes er et positivt tiltag.

skydning.jpg 

Efter en lang dag på skydebanen er konklusionen i favør af er P320. Dette er en god pistol, som reelt opfylder datidens krav til en tjenestepistol.

Tillykke til kollegaer der i dag er omskolet, og tak til EC der de sidste to dage har ageret som instruktør og skydelærer.

Skrevet af Eskadrillens Skyde Team, Søren Krarup-Jensen  

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224