Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Eskadrille 223’s Skydelejr 2019


Vi ses sjældent, alle sammen, på samme sted, på samme tid. Vi er jo allevegne, på alle almindelige, og meget ualmindelige aktiviteter. Men denne gang fik vi muligheden for at deltage i samme aktivitet.

03-09-2019


Derfor var næsten 60 aktive medlemmer, med familier, tilmeldt til årets skydelejr 2019.

En dejlig dag mødte de forventningsfulde deltagere, i et dejligt vejr, til et dejligt arrangement stablet på benene af nogle dygtige ”skyde-smølfer”, der krævede at skytterne hele tiden var op på mærkerne. Nogle blev trætte, næsten inden de kom.


Næsten 7 timers skydning, kun afbrudt af et vidunderligt ta’selv bord, opstillet i ”skuret”, af Forplejningsgruppen, og spist på den skønne primitive måde vi plejer, i græsset og stående.

Skydningen mindede lidt om kamp-skydning ”på åben slette”.

De ikke uniformerede (familier) gik rundt og så meget interesseret ud, på krigernes anstrengende aktiviteter. Nogle hyggede sig bare i det dejlige vejr.

Der blev øvet forskellige skydestillinger (de blev godt hjulpet af instruktørerne)

I ventetiderne blev der udvekslet historier: ”ka du huske”. Og snakken gik på kryds og tværs.

Efter dagens opgaver glædede vi os til at indtage kasernens værelser, toiletter og vaskeforhold.

Men vi vidste dog godt at HER var der ikke plads til Verdens bedste HJV-eskadrille. Så vi drog ”vestpå” til byens bedste vandrehjem, med fine værelser (uden håndklæder), men med rigtig god plads til HVE223.

Og sådan sluttede arbejdsdagen, trætte og i godt humør.

#

 

Så i grisen ?

DEN var der plads til, og så lige foran Hovedkvarteret for Flyverhjemmeværnet. Et lækkert svin. Pyntet med vores mærke!

Og så bød festkomiteen velkommen til skydelejrens store oplevelse.

Et stort arbejde var lagt fra gruppen, styret af TAZ Boss. Rigtig godt gået. Men Taz var osse fra ”familiegruppen”. Og hun behøvede ikke HJV-uddannelse for at kunne ”befale”. Tak til hele gruppen.

Da maven var ved at være fuld (altså maven, der var fuld), sivede folk langsom ud i det dejlige aften-vejr, hvor der var lagt op til leg på handlebanerne, af John-John.

Og med alle vinduer åbne, og højttalerne på fuld skral, stod det flotte træ, i kasernegården, og gyngede med til legen.

En kammeratlig aften hvor vi rykkede lidt tættere sammen, og lærte hinanden lidt bedre at kende. Måske blev et venskab plejet?

Søndag morgen, på vandrerhjemmet, i et glad gensyn, til frisk morgenmad, hvor forsyningsgruppen igen sørgede for at alle fik stillet sulten og en dejlig kop kaffe. Tak skal I have.

Tak, til FHV, for at vi kunne lave et super arrangement.

#

Oprydning ? Håber at det gik godt ! Jeg var træt og kørte hjem.


Hvis du vil vide mere

  • Ejnar de Fries

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224