Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Sådan kan bevass'aser også arbejde...


På vej hjem fra lille Cimbrer fik bevass busletten på motorvejen sydover, indblik på et køretøj der slingrede voldsomt på kørebanerne.
Vi kontaktede politiet, og fik afgivet oplysninger på køretøjet herunder reg.nr.

27-10-2019


Politiet bad os om at fastholde indblik på køretøjet, hvilket med politiets tilladelse, resultede i en 20 min lang biljagt, med hastigheder der til tider var over det tilladte, dog stadig med fokus på personlig sikkerhed, og stadig med politiets tilladelse.
Der var til tider meget farlige situationer, da bilisten var ved at køre voldsomt galt mange gange, selv ved lave hastigheder, og vi var tit bange for at det ville gå grueligt galt.
Undervejs forsøgte føren at ryste os af, ved at dreje fra motorvejen og køre ind i et par rundkørsler...
På et tidspunkt ved rundkørslerne øjner vi flere muligheder for at få bragt køretøjet til standsning med henblik på civil anholdelse, som politiet også opfordrede til, dog uden at vi fik endelig mulighed for dette.
Vi fastholdte dog indblik, og blev ført tilbage på motorvejen- samtidig med at vi blev med at føde politiet med klare og præcise meldinger på hvor vi befandt os i området, og hvilke veje vi kørte ad..
Føren forsøgte endnu engang at ryste os af, ved at dreje fra motorvejen og køre ind i industriområde og villaområde.
Her kunne busletten desværre ikke følge med mere, i de snævre og hurtige sving. Og med tanke på personlig sikkerhed, måtte vi beklageligvis melde politiet at vi havde mistet indblik på køretøjet...
Vi afsluttede noget skuffede samtalen med vagthavende, og ønskede dem held og lykke med at finde ham.
Dog har historien en lykkelig afslutning, da vagthavende kontakter os efter 5 min, og fortæller at de via vores indsats, havde fået fingrene i ham umiddelbart efter vi havde afsluttet samtalen med politiet.
Og ja - føren havde klart overtrådt FL § 53, med en promille på godt fire gange over det tilladte...
Politiet takkede os for vores indsats, og stemningen og humøret er nu godt højt i busletten.
Så sådan kan bevass'er også arbejde..

Ronnie Mandal BondeHvis du vil vide mere

  • Ejnar de Fries

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224