Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Eskadrillens hundeføre

Topbanner

Eskadrillens hundeføre

Eskadrille 223 Værløse hunde bevogter deponeret F18 fly fra USA

Eskadrille 223 har hundeføre som er mønstreret. Og indgår i vores enheds kapaciteter.
Hvor de i deres daglige funktion, indgår i en gruppe som de er tilknyttet. Men bliver også indsat som specialister, på opgaver for flyvevåbnet, civile myndigheder mm.
At være hundeføre i Hjemmeværnet, er en livsstil. Hvor man forener militær uddannelse med sin fritids interesse, hunden.
I Hjemmeværnet får man ikke tildelt en hund, som man gør i det øvrige systemet. Hunden er indkøbt for egen midler. Og indgår i det daglige familie liv.
Selve uddannelsen og træningen gennemføres via system og uden udgifter for hundeføren. Og uddannelse og kontrolprøverne/mønstring er de samme krav og vilkår, som ved flyvevåbnet mm.
For at få en godkendt hund/hundeføre, skal man have godkendt hunden af den ledende hundeføre instruktør. Han/hun skal godkende hundens eksteriør, samt om den er egnet som brugshund. Den bliver også kontroleret for om den er trænbar og egnet til træning. Hundeføreren skal ligeledes have tegnet en udvidet hundeansvarsforsikring. Med gyldig præmiekvittering, samt vaccinationsattest skal ligeledes forvises inden træning påbegyndes.
Hundeføre skal have gennemført værns eller lovpligtig uddannelse. Og uddannelsen hundeføre. Her efter skal mønstringsprøve 1 bestås. Mønstringsprøve 2 kan her efter gennemføres, men er ikke et krav for at få godkendt hund.
 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring