Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​799 år for dannebrog

Valdemarsdag 2018

799 år så gammel er Dannebrog, også i år deltog eskadrillen i valdemarsdagen i storkøbenhavn, med march gennem byen fra holmens kirke til livgardens kaserne.

15-06-2018


​Kvindelige marineres musikorps musicerede foran kirken, hvorefter de gamle faner blev ført ind og efter at salmene var blevet sunget, samt at sogne og orlogpræst Peter Thysen havde holdt sin prædiken, var det tid til talen for Dannebrog ved kammerherre, oberstløjtnant Chr. Eugen-Olsen, om bla. hvad der kræves af en faneløjtnant, at beskytte fanen med sit liv.  


Herefter uddelte Camilla af Rosenborg faner og flag til div. foreninger, i år bla. julemandsforeningen, kvindelige veteraner og roklubben furesø.


Så var det tid til at alle fanerne blev formeret en i marchkolonne med 8 regiment i spidsen, så vi kunne gå gennem byen til livgardens kaserne, hvor årets valdemar skulle uddeles, i år til foreningen Garderhøjfortets venner, tidligere formand bla. Chridtian Eugen-Olsen.


Præsen Peter Thyssen, Camilia af Rosenborg, Christian Ankerstjerne Rønneberg( formand for DS i storkøbenhavn) og Kammerherre Christian Eugen-Olsen.
Sikkert at krydse gothersgade.KBH. politi sangkor og honosores.


8 regiment


Alle fanerne.

Efter at 8 regiment havde musiceret og politiet havde sunget, var det blevet tid til at rulle fanerne sammen og takke danmarkssamfundet storkøbenhavn for igen en god oplevelse.

vi ses til næste år : 800 året for verdens ældste flag.

 Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224