Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​sogne- og orlogspræst  Camilla F. W. J. Munch havde forsamlingens fulde opmærksomhed.


Med præst på piratjagt

HVF 363 Skovshoved havde  besøg af Orlogspræsten Camilla Munch, som fortalte om sine missioner med flådens skibe i forbindelse med bortsejling af kemiske våben fra Syrien og andre togter.

03-10-2019

​​​​​​​​​

Orlogpræst Camilla Munch tryllebandt forsamlingen med sit himmelske foredrag, om at være på togt med den danske flåde, hvor pæstens opgaver spænder vidt, fra søndagsgudstjenste, over sjælesørger, arbejde på infermariet til turistbureau​indehaver (Lave turer når der var landlov). (Husk præster har samme grad som dem de taler med)


Det at være sammen med folk 3 måneder på et skib, at få ting til at fungere og se den dedication som folk går op i deres arbejde, at kunne bestride flere jobs alt efter hvilken rulle man nu køre på skibet.

Nogle gange har camilla kun haft 9 dages varsel til at forberede sig, andre gange er ting blevet afklaret hjemmefra over køkkenbordet, som da nogle kom i tanke om skat store scanner til container, den kom så med til syrien og scannede kemikalie containerne på kajen inden de kom ombord på skibet, der skulle sejle med dem.


Camilla med HMDS Niels Juel snmg1 

Flag-øvelse i england og erfaringerne fra falklandskrigen, gør at nu kan alle træffe beslutninger og gøre noget hvis der sker noget med skibet, og ikke kun chefen ved hvad der skal gøres, dette er med til at øge sikkerheden ombord.

Eneste beklagelse som vi alle sad tilbage med var at tiden  var gået alt for hurtigt, men vi havde fået masser af god information om flådens og præster virker uden for danmark og hvordan et lille lukket samfund som et skib fungere når man er sammen i 3 måneder.

Stor tak til orlogspræsten Camilla.​


Næst efter gud den almægtiges nådige forsyn hviler kongerigets velfærd, sikkerhed og styrke på flåden.

​Rigsråd Anders Bille 1645

Fra bogen flåde guide af Søren nørby​


Der er et par gode links ude til højre.

Bøger om at sejle med flådens skib :

​​​Piratjæger af Henrik M. Christensen.

Absalon og Esbern Snare af Søren Nørby og Tom Wismann

Dannebrog 1932- 2012 af Tom Wismann​

Åbent Hav af Jørgen F. Bork : ​Mit liv i søværnet 1945 - 1990 ​

Tohundrede dage ​af Torben mikkelsen og Søren Nørby : ​Min tid som ​som chef for operation Removal of chemical agents from syria 2013-2014​​ (udkommer 17/11-2019)

Mit barn skal i krig af Anja Madsen (tanker om hvordan skal det gå når et familiemedlem skal udsendes)

 


Fakta



Hvis du vil vide mere

  • Fl. Jellinghof
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring