Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Thomas Kjærgaard ROF HVE 230

Fennec helikopter var nødlandet på Gardehusar Kasernen i Slagelse.

HVE 230 ROF Thomas Kjærgaard.

Fennec helikopteren startede ud fra Vordingborg med destination Karup, da de blev overrasket af dårlig sigtbarhed. På grund af den meget...

02-01-2015
Dårlige sigtbarhed, var de tvunget til at flyve i lavere højde, de var gået ned til 130 fod, men turde af sikkerhedsårsager ikke gå længere ned. De tre besætningsmedlemmer valgte derfor at nødlande på Gardehusar Kasernens heliplads, i nærheden af hovedvagten.
Gardehusar Kasernens vagtpersonel, etablerede den første vagt af helikopteren.
Kl.: 15:58, blev næstkommanderende Rico Hansen ringet op. Det var en alarmering. ”En Fennec helikopter var nødlandet på Gardehusar Kasernen i Slagelse”.
Kl.: 16:20, efter en rundringning til aktive i eskadrillen, var der tilsagn fra både Bevogtningsassistenter og Security Force Personel. De første to fra Hjemmeværnseskadrille 230 mødte på Kasernen. Hvor de overtog vagten af helikopteren fra Gardehusar Kasernens vagtpersonel.
Kl.: 1700, allerede var vagtplanen indtil onsdag kl. 0800 klar. Det er der, det er planlagt at helikopteren fortsætter turen mod Karup.
Alle har været klar til at stille, umiddelbart var planen, at der skulle være to personer på vagt af gangen, i 3 timer. Men første og sidste vagt er lidt længere end de øvrige. Første vagt går derfor til kl. 2100, næste til midnat, derefter til kl. 0300, og sidste vagt er til kl. 0800.
Aftenen var kølig, med tiltagende vind og byger, Det var præcis som vejrudsigten havde forudsagt, alligevel, havde næstkommanderende Rico Hansen ingen problemer med at skaffe personel til opgaven. Først på aftenen kørte han selv forbi, for at sikre, at folk der var på vagt fik mad og drikke samt en kande kaffe. Han glæder sig over, den store imødekommenhed fra alles sider, for at stille på vagt, også selv om det var en kold regnfuld nat.
Kl.: 08:00, lettede Fennec helikopteren som planlagt, efter denne begivenhed udtrykker piloten ”Stor ros til alle soldater, der med det samme sprang til, for at hjælpe med denne skarpe opgave der blev udført på professionel måde.” 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring