Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

FOD, FAR og ETAB

Der var mange forkortelser der skulle holdes styr på - ved den netop overstået fælles uddannelses weekend.

17-06-2018

En god håndfuld soldater fra Hjemmeværnseskadrille 240 Odense (HVE 240)​ mødte fredag aften ind på Flyvestation Skrydstrup (FSN SKP) for at deltage i kurset "Ophold på flyvestation" sammen med 35 andre soldater fra Flyverhjemmeværnet (FHV). Et kursus man som medlem af FHV, er nødsaget til og have.

Det overordnet i uddannelsen er, at udvikle den enkelte kursists forudsætninger til selvstændigt og ansvarligt at kunne forholde sig til relevante bestemmelser og forholdsregler i forhold til sikkerheds- og miljømæssige aspek-ter, flyvesikkerhed i forbindelse med luftfartøjer og manøvre-områder for at kunne indsættes på en flyvestation og/eller i en lufthavn.

Et fantastisk kursus der denne gang var lavet en smule, og bestemt kun til det mere udviklende. På almindelig civilt sprog betyder kurset, at soldaterne nu må og kan være soldat på en flyvestion - og har stort kendskab samt indblik i de fare og risici der kan opstå på en flyvestation.

Der blev foretaget besøg ved både Search and Rescue (SAR), Fire & Rescue (FAR) og ikke mindst i selve tårnet hvor det store overblik holdes.
 
Det hele blev kombineret med en tilpas mængde teori og afslutningvis en opgavemarch rundt på flyvestationen.
 
De 4 U'er i Hjemmeværnet blev bestemt opfyldt på dette kursus (uddannende, udfordrende, udviklende og underholdende).
 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring