Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flystyrt i Randers

Ambulancer, politibiler, brandbiler og en redningshelikopter hastede tirsdag den 8/5 klokken 17.20 til Randers Flyveplads, hvor et mindre fly var styrtet ned.

17-05-2018

Indsatsleder Per Allan Nielsen fra Beredskab og Sikkerhed Randers fortæller:
Da vi ankom, var det meget kaotisk. Heldigvis viste det sig hurtigt, at alle fire passagerer var sluppet heldigt fra ulykken. To af dem var dog lettere tilskadekomne, fortæller indsatsleder Peter Jessen fra Østjyllands Politi til Randers Amtsavis.

Ifølge politiets vagtchef, Stig Heidemann, var det tre 18-årige kvinder fra Aarhus-området samt en 72-årig mandlig pilot, der var ombord på flyet, og det var piloten og den ene kvinde, der kom til skade. Derudover var en af de andre kvinder ifølge politiet stærkt chokeret over hændelsen, hvilket formentlig betyder, at hun måtte have krisehjælp. Alle fire personer blev kørt til Regionshospitalet Randers til nærmere undersøgelse.

De pårørende til de fire personer er underrettet.

Flyet var på vej op

Ifølge politiet skete ulykken, da flyet var på vej i luften.

Flyet lettede fra Randers Flyveplads, og nåede at være i luften i et lille minut, inden der skete et eller andet, der fik det til at styrte ned på en mark en halv kilometer fra flyvepladsen.

Hvad der var skyld i ulykken vides endnu ikke.

- Vi har naturligvis afhørt piloten og passagererne, men hvad de har forklaret, kan jeg ikke udtale mig om, siger politiets indsatsleder Peter Jessen og tilføjer, at Havarikommissionen nu bliver sat på sagen.

Indtil havarikommissionen har afsluttet sine undersøgelser, vil ulykkesstedet være afspærret.

Brandfolk sikrede flyet

Mens ambulancereddere og læger fra den tilkaldte redningshelikopter kort efter ulykken havde travlt med at undersøge de fire personer, havde brandfolkene fra Beredskab og Sikkerhed Randers fokus et helt andet sted. Med ethvert flystyrt følger nemlig en risiko for, at flyet bryder i brand.

- Det skete heldigvis ikke her. Vi fik hurtigt fjernet batteriet og sikret flyet, så der ikke er nogen risiko for, at der går ild i det. 

32075866_10216634999217121_3065551410239111168_o.jpg

EC Verner Bro ankom til stedet kl 17:30 og fik tildelt opgaven af lindsatsledren  med at sikre stedet til havarikommitionen kunne besigtige flyvraget dagen efter.
Vi var 4 personer på skift  fra HVE 265 og 275 der deltog i bevogtningen af havaristedet.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring