Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Aase Sørensen (foto: Kim Ole Larsen)

En hjemmeværnskriger er væk

Nekrolog.
Lørdag den 27. december blev Aase Sørensen stedt til hvile på Egå kirkegård på samme gravsted som hendes mand.

04-01-2015
Der var ikke mindre end 23 uniformerede og 4-5 civilt klædte hjemmeværnsfolk til stede. Eskadrillens fane var med i kirken ved urnen og igen ved gravsættelsen.
 
Aase var meget aktiv i Hjemmeværnet, som hun blev medlem af helt tilbage i november 1982 hvor hun var tilknyttet Lavvarslingscentralen i Århus som plotter.
Aase havde også meget med førstehjælp at gøre, og hun havde uddannet sig som ABC beregner.
 
Det var aldrig kedelig når der var øvelse hvis man var heldig at det var Aase der havde den klase som man selv meldte fra. Her kunne man altid regne med et opkald fra Aase hvis der var ophold i overflyvninger. Det var meget kærkommen når man stod på et luftmeldetårn i regnfuld vejr.
 
Da centralen blev nedlagt, valgte Aase at blive overflyttet til den daværende HVE Kronjylland og blev der tilknyttet Gruppe 3 som mødtes i Hørning (ved Assentoft) Eskadrillen som nu er HVE 265 Hvidsten.

Aase var altid klar til at møde op når der blev kaldt på os for eksempel når de fastansatte i flyvevåbnet skulle efteruddannes i førstehjælp. Så var Aase klar som figurant og hvis der manglede en til at sminke så kunne Aase også klare det.
Informationstjenesten og hvervningen har Aase også deltaget aktivt i gennem mange år ligesom hun altid var at finde hvis der manglede en hånd på sikkerhedskontoret i forbindelse med en skydning eller hvis der skulle hjælpes med forplejningen.
 
Aase vil blive savnet af mange for hendes altid positive indstilling.
 
Vore tanker går til hendes børn og børnebørn.

Æret være Aases minde
 
Anders Hygum Olsen
Forhenværende EC
HVE Randers/ Kronjylland

Fakta

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring