Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Der går ikke røg af en brand uden ild

De nordlige eskadriller indsat under ildløs i Lille Vildmose.

03-08-2018
​Når der kaldes på hjælp, så stiller vi.       

Foto: Mikkel Bagh 
Artikel:
Når der kaldes på hjælp, så stiller vi.
Melding om brug for hjælp tikkede den 25. juli kl. 2000 ind hos delingsføreren fra esk. 266, Aalborg, Mikkel Bagh, som hurtigt ankom på det anmodede stillested sammen soldater fra esk. 265, Randers. De andre nordlige eskadriller 200, stabseskadrillen og 270, den flyvende eskadrille stødte senere til med friske folk.
Opgaven lød på afspærring og kontrolposter ved indfaldsvejene til branden i Lille Vildmose. Afspærringer var nødvendige både pga. nysgerrige ”besøgendes” egen sikkerhed, men også for at sikre arbejdsro for brandmændene.
En mosebrand er ikke sådan at få bugt med, da Lille Vildmose består af rigtigt meget tørt materiale dybt nede, og det både brænder og kan ulme rigtigt længe, hvor man tror, at man endelig har fået slukket de sidste gløder. Derfor var opgaven ikke løst på få timer, men for soldaterne fra eskadrillerne varede opgaven 27 timer inden vores flyverkolleger blev afløst af friske soldater fra andre enheder.
Vi er naturligvis stolte over at kunne stille vores soldater, som de første på en lang, varm og tidskrævende opgave, som bestemt heller ikke var foruden hårdt arbejde.
OG VI GØR DET GERNE IGEN.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring