Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Er dine soldaterfærdigheder i top?

CBRN tjeneste er en af de gode gamle soldaterdyder. De fleste husker oplevelserne fra “gaskammeret”, den salte smag af attrap antigaspudder, og følelsen af at tage maske på i et træningsmiljø med rigelige mængder CS gas... men hvad kan vi ellers huske?

28-04-2020

​​​​Kurset “CBRN-forsvar for enkeltmand” findes på FELS.dk, og ​er tilgængeligt for alle. Dette kursus er udviklet i et samarbejde mellem Værnsfælles CBRN-videnscenter ved Ingeniørregimentet og Forsvarsakademiet. Kurset indeholder en række læringsvideoer og mindre tekst bidder, og kan gennemføres på bare 1-2 timer, i hjemmelige hygge og med en god kop kaffe på bordet.

Formålet med kurset er at give grundlæggende kendskab til CBRN til soldater på forsvarets grunduddannelse, samt selvlæring for instruktører og repetition for førere på alle niveauer... dvs. med andre ord omhandler kurset basic stof som vi alle har haft styr på en gang, men som vi måske også har glemt igen? Som ordsproget lyder: “If you don’t use it you lose it”.

Et par kollegaer fra HVE 270 udfordrede hinanden i uge 18 til en CBRN battle med æren på højkant. De kæmpede om at få den bedste score i sluttesten. Testen omhandlede blot 25 spørgsmål, og er bestået med minimum 20 rigtige svar. Kurset er naturligvis Q givende - what’s not to like? 

Har du også mod på en udfordring, så prøv “CBRN-forsvar for enkeltmand”. Du kan evt. gå direkte til sluttesten og afprøve din CBRN grundform, eller vælge at banke lidt rust af først med de gode læringsmoduler. Kurset omfatter bl.a. CBRN dragten i MTS, og har også et spændende afsnit om B våben hvor der kan drages flere paralleller til den nuværende COVID-19 situation.

Challenge accepted ?
Prøv dig selv af på www.fels.dk​


Fakta

​Forkortelsen CBRN betyder Chemical, Biological, Radiological og Nuclear og begrebet omfatter oftest den direkte våbenbrug af disse stoffer.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring