Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

DUNKER training

DUNKER training er en intensiv kursuspakke i brug af redningsmidler og generel overlevelse efter flyhavari til søs. Denne sikkerhedsudddannelsen er højt prioriteret ved HVE 270, og indgår i uddannelsesvejene til både pilot og MSO.

06-02-2020

​​​DUNKER training omfatter i sin enkelthed træning i nedsænkning i vand. Dette gøres med et simuleret flyskrog i en 4 meter dyb svømmehal, og der øves en lang række undervandsscenarier. Kurset omfatter endvidere hoisttræning, flådetræning, tilvænning til elementernes rasen samt koldtvandstræning i bassin med is. 

Uddannelsen blev i uge 6 afviklet som samarbejde mellem uddannelsessektionen ved HVE 270, der selv stillede med 2 undervisere, samt RelyOnNutec, der stillede med 1 instruktør, 2 sikkerhedsdykkere og 1 hjælper. Endvidere var kurset støttet af 2 personer fra helikopter Wing Karup med speciale i vedligeholdelse og pakning af redningsmidler. Med kun 8 kursister, var det et meget ressource og mandskabskrævende kursusforløb, men udbyttet gjorde at det var hele indsatsen værd.

Kurset blev i uge 6 afviklet for 4. gang i træk af uddannelsessektionen ved HVE 270 på vegne af Hjemmeværnets flyvende kapacitet. Det forventes at der skal afholdes yderligere 1 kursus i 2020. Nærmere dato tilgår via HJV.dk


Fakta

DUNKER er blot et af de spændende kurser og øvelser du kan deltage i som del af HVE 270.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring