Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Nø​dstedt jolle

FLYVENDE ENHED VISTE NYTTE VED HURTIG REAKTION

KUNNE RYKKE TIL EFFEKTIV UNDSÆTNING SELV OM DER IKKE VAR BEREDSKAB

02-07-2018
Undsætning af en jolle i nød – det var den opgave, som den 26. juni sendte et fly i luften fra eskadrille 270 (HVE 270), Flyverhjemmeværnets Flyvende Enhed.

Det var Joint Rescue Coordination Centre (JRCC), der koordinerer eftersøgnings- og redningstjenesten i Danmark, som udbad sig assistance fra HVE 270 til en mindre jolle i nød i Skagerak.

Meldingen kom kl. 12.50, og selv om de ikke havde beredskab den dag, lykkedes det alligevel at få et af de to fly fra HVE 270 i luften fra Flyvestation Aalborg (FSN AAL) kl. 14.35. Besætningen blev alarmeret, scramblet, hjemmefra, fra arbejdet, eller hvor de nu befandt sig, og mødte ufortrødent frem, da deres ekspertise blev efterspurgt.

JRCC gav løbende aktuelle søgekoordinater på ruten fra Aalborg mod Skagen på baggrund af opdateringer fra skibe, der mente at have observeret jollen. Den drev rundt uden brændstof med en mand ombord. Båden blev lokaliseret af et par mindre både fra dansk søredningstjeneste.

På basis af bl.a. SAR (Search And Rescue) søgemønster og de relevante opdateringer fra JRCC kunne Den Flyvende Enheds maskine snart identificere stedet og konstatere, at redningsaktionen var sikkert håndteret. Efter at have kredset over stedet et par minutter og alt noteret roligt blev flyet frigivet (released) af JRCC og kunde vende tilbage til FSN AAL.

Eskadrillechef Michael Nielsen, HVE 270, kan med tilfredshed konstatere:- HVE 270 viste sig at kunne leve op til sit formål som en dedikeret enhed med hurtig udrykningsparathed, selv om der ikke var beredskab den dag. Beredskabsopgaver kan komme, når man mindst venter det. Det taler for vigtigheden af at kunne operere i rammen af et stadigt beredskab.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring