Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​​Simulatoren som bruges til test af kommende piloter

Simulatortest for kommende piloter i den flyvende eskadrille

At blive godkendt som pilot i HVE 270 er ikke noget man ”bare” bliver uden tjek og prøver af forskellig karakter

10-08-2018
Af Steen Hossmann

Mandag den 4. august var det ”eksamens” tid for 4 ansøgere som pilot i HVE 270.

De 4 aspiranter – alle med pilot erfaring fra civile som kommercielle flyvninger, var indkaldt til aflæggelse af prøve i Roskilde.

Aspiranterne blev efter tur placeret i den af ”Center Air Pilot Academy” lånte Flysimulator, hvor aspiranten fik en halv time i ”free Flight” for at blive fortrolig med simulatoren.


Efter ”free flight”, blev det alvor, hvor aspiranten i en time blev udsat for diverse prøvelser, som en HVE 270 pilot kan komme ud for, hhv. som pilot og som sidepilot (Kaptajn og 2.pilot)

Efter turen i flysimulatoren blev aspiranten sat foran et panel, der spurgte ind til aspiranten som person.


Det skal også lige her nævnes, at aspiranterne inden de kommer til simulatortest – eller efterfølgende – er til en psykoteknisk screening ved Forsvarets Rekruttering.

Medens denne artikel skrives, at der ikke indløbet oplysninger om, hvor mange der bestod test og derved kunne fortsætte optagelse i HVE 270 som pilot.

 

Skribentens kommentar:
Første gang jeg oplever en simulator og kan blot konstatere, at jeg er lykkelig for, at min bil kun har 3 pedaler og et par kontakter.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring