Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En dag i felten

Flyvestation Karup lagde objekt og terræn til øvelse i bevogtning og felttjeneste.

24-05-2014

​Hve 272 Vestjylland gennemførte i weekenden 24. maj, en kombineret øvelse i bevogtning og felttjeneste. Øvelsen bød på uddannelse og træning til både førere og menige soldater.
 
Afsøgning af skovområde. 


Eskadrillens personel mødte op i Eskadrille lokalerne i Ørnhøj og startede op med øvelses oplæg og HVE befaling for opgaven, herunder også øvelsesbestemmelser, soldatens kort vedr. regler for magtanvendelse, samt sikkerhedsbestemmelser for ophold på FSN. Efter befalingen blev der pakket biler med materiel til opgaven, NK DEL planlagde Marchordre med melde og faselinier til objektet på FSN Karup. Der blev oprettet Sepura radioer så vi kunne kommunikere mellem køretøjerne på vejen. Så var det tid til en kop kaffe og et rundstykke, samt en befaling for Marchen. Herefter blev alt personel gjort klar til kamp j.f. huskeordet FALKUSE.
 
Egensikring ved Marchmål. Befaling for afsøgning af Bevogtningsobjekt.Så var der afgang til Karup, undervej blev der afgivet meldinger til HVE KSN og der var også ophold på en faselinie og sikring af køretøjerne. Ved ankomst til Marchmålet, blev alle tildelt sikring opgaver, herefter blev der befalet for afsøgning af bevogtningsobjektet. Området blev afsøgt og herefter blev der oprettet delingsstade og Adgangskontrolpost (AKP) Soldaterne skulle nu indgå i turnus på opgaverne som blandt andet bestod i AKP, Patruljer i TN, Hvil og forplejning i BSO. Der var undervejs et par ubudne gæster som skulle afvises og bekæmpes. 
 
Afsøgning. Pistolskydning på 15 m bane. 


Midt på eftermiddagen blev alle beordret til at rykke til Skydebane 11 og afvente nærmere ordre om ny opgave. Den nye opgave var uddannelse og skydning på pistol M/49 Neühauser. Vi havde nemlig fået mulighed for at skyde fra kl. 1500 til 1800 på pistolbanen, som skydeinstruktør havde vi lånt Eskadrillechef og skydelærer Verner Bro, fra HVE 265 Hvidsten. Verner der også privat, er en meget aktiv pistolskytte, gav os en grundig gennemgang af pistolen, våben betjening og funktion. Herefter var der skydning på 15 m bane, her fandt mange ud af hvor svært det egentlig er at ramme med en pistol, alle fik dog ret fint styr på at ramme og fik samlet skuddene i nærheden af pletten, i løbet af eftermiddagen. Efter endt skydning var der våbenvedligeholdelse og rengøring. Så blev der takket af til Verner og der blev udgivet en ny befaling til DEL.
 
Instruktion og sigte teknik 
  
Fremrykning mod fjende under sikring og ildstøtte. 
DelingenHjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring